Happy Dogs » » »
Entlebucher Mountain Dog

Entlebucher Mountain Dog

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De turma
Talie: mare
Greutate: 25-27 Kg
Inaltime: 41-51 cm
Culoare: : Tri-Color; negru cu marcaje simetrice albe si ruginii

(2 / 2 voturi)

Descriere

Este cea mai mica rasa dintre cele patru rase de ciobansti elvetieni obtinuti prin incrucisarea cainilor locali cu Mastifii adusi de romani. S-a raspandit si dezvoltat in jurul cantonului Lucerna, din tinutul Entelbuch, de la care a primit si denumirea.
Este un caine de talie medie, cu structura armonioasa. Are un cap proportional cu corpul, craniul plat, botul lung si drept. Ochii sunt mici, caprui inchis. Urechile sunt prinse sus, nu prea mari, triughiulare, cu varful rotunjit si purtate lasat. Coada este scurta si purtata lasat. Blana este dubla cu un par exterior scurt, aspru, lucitor si bine lipit de corp. Este de culoare negru cu pete roscate si albe pe piept, gat, labe, bot si frunte.

Temperament

Este un caine inteligent, curajos, atent, vioi, dornic sa invete, echilibrat. Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia, docil si prietenos cu copiii, prevazator, chiar suspicios cu strainii. In general accepta alte animale din gospodarie si alti caini mai ales daca a fost socializat cu ele.

Ingrijire

Blana necesita un periaj intens cu perie speciala pentru a indeparta parul in perioada de naparlire. In restul timpului un periaj ocazional cu o perie obisnuita este suficient.

Dresaj

Este un caine care se dreseaza usor pentru ca este inteligent si invata repede. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, echilibrat si afectuos. Trebuie socializat de mic cu alte animale si alti caini. Ii place sa aiba mereu activitate printre care si flyball sau concursuri de agilitate.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii. Ii place viata in aer liber, cu multa miscare alaturi de un stapan activ. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu
: :
:
Introduceti literele din imagine:

yza - Postat la: 07-10-2012 16:25
Pare cainele perfect pentru mine.Dar ceea ce nu se vede prea bine in poza este botul, care pare triunghiular.Si in cele din urma as vrea sa fac complimente scriitorului, care a facut din tescrierea cainelui, adica textul de mai sus, o placere, fiind scurta si la obiect si in acelasi timp interesanta.
Canisa Great Swiss Mountain Dog - Postat la: 19-07-2016 16:05
@ Yza:poza este foarte corecta, ceea ce nu pot spune despre alte site-uri de profil. Este un caine minunat: energic si echilibrat, foarte iubitor si loial.