Happy Dogs » » »
American Foxhound

American Foxhound

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Vanatoare
Talie: mare
Greutate: Mascul: 32-34; Femela: 29-32 Kg
Inaltime: Mascul: 56-64 Femela: 53-61 cm
Culoare: : bicoloră, tricoloră - alb, negru, maro închis, roşcat, gri

(2 / 2 voturi)

Descriere

Un câine de vânătoare plin de energie, cu un simţ al mirosului foarte dezvoltat, cu origini britanice, American Foxhound sau câinele pentru vulpi american se potriveşte stăpânilor activi, cărora le plac ieşirile în natură.
American Foxhound provine din Statele Unite ale Americii, unde a apărut în anul 1650, prin încrucişările dintre câinii de vânătoare britanici, irlandezi şi francezi, din dorinţa de a obţine un câine de vânătoare pentru vulpi ideal. Astfel, această rasă este considerată cea mai veche de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
A fost recunoscut de Kennel Club abia în anul 1984 şi, cu toate că este foarte cunoscut în ţara sa, nu este o rasă foarte răspândită.
De-a lungul timpului, au fost obţinute mai multe tipuri de câini de vânătoare, dintre care cel mai cunoscut este tipul Walker. Putem enumera şi alte tipuri: tipul July, Trigg, Calhoun, Hudspeth şi Goodman.

Temperament

În general, se comportă bine în prezenţa copiilor, însă sunt destul de greu de dresat acasă. Întotdeauna vor tânji după spaţiul deschis. Dacă American Foxhound acceptă în preajma lor oamenii şi alţi câini, nu se întâmplă la fel cu celelalte animale: pisici, păsări de curte etc., arătându-şi faţă de acestea instinctul lor de vânător.

Ingrijire

Blana este tipică raselor de vânătoare, fiind formată din păr des şi aspru, de lungime medie, de diverse culori: bicoloră, tricoloră - alb, negru, maro închis, roşcat, gri. Se aseamănă mult cu câinele de vânătoare pentru vulpi englez, însă este mai zvelt şi mai înalt.
Ochii sunt bine distanţaţi, cu o expresie blândă.
Este uşor de întreţinut, are părul scurt şi năpârleşte moderat. Periatul si pieptanatul trebuie facute cu o perie ferma, trebuie spalat doar cand este necesar. Este important să se verifice frecvent urechile acestei rase.Foxhound american este o rasa relativ sănătoasa cu tendinta de a câştiga în greutate daca sunt hraniti in exces.
În general, este cunoscut drept un câine rezistent şi puternic, cunoscându-se mai puţine afecţiuni specifice. Displazia de şold, specifică raselor de talie mare sau surditatea pot apărea mai frecvent la această rasă. De asemenea, lipsa unui regim alimentar echilibrat şi spaţiul închis pot determina obezitate. Câinii din rasa American Foxhound au nevoie de spaţiu pentru a-şi consuma energia şi pentru a fi în formă.
Speranţa medie de viaţă pentru rasa American Foxhound este de 10-12 ani.

Dresaj

Vânători prin definiţie, câinii American Foxhound vor avea tendinţa de a fi mai liberi, de a-şi manifesta personalitatea; vor fi întotdeauna plini de viaţă şi energie. De aceea, dresajul ar putea întâmpina probleme. Înarmaţi-vă cu răbdare şi motivaţie pozitivă şi veţi reuşi să îl învăţaţi să fie un câine de pază de încredere, vigilent.
Foxhound american raspunde cel mai bine la corectitudine, fermitate, rutină şi consecvenţa.

Activitate

Câinii din rasa American Foxhound se ataşează repede de oameni. Sunt plini de viaţă şi de energie, activi, adaptându-se mult mai uşor la spaţiul rural, deschis, unde să se poată mişca în voie, liber. În general, se adaptează mai greu la viaţa de apartament, în acest caz având nevoie de activitate fizică zilnică, susţinută. Spaţiul închis şi lipsa ieşirilor în aer liber îi determină să fie agitaţi, distructivi, greu de controlat. Fiind câini foarte inteligenţi, nu se recomandă să fie lăsaţi singuri mai mult timp. Ei au nevoie de stimulare mentală, pentru a nu permite apariţia comportamentelor defectuoase şi pentru a nu se plictisi. Este bine ca atunci când sunt scoşi la plimbare, să fie ţinuţi în lesă,altfel, scapă uşor de sub control, conducându-se după mirosuri şi uneori luând-o la goană.Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu