Field Spaniel

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: 16-23 Kg
Inaltime: Mascul: 46; Femela: 43 cm
Culoare: : neagra, rosu-inchis sau auriu de diferite nuante

(2 / 2 voturi)

Descriere

Field spaniel-ul este originar din Anglia, datand din jurul anilor 1800, fiind un prepelicar cu un temperament echilibrat, calm. Rasa a fost creata prin imperecherea English cocker spaniel-ului si, pentru o anumita perioada, ei au fost considerati ca fiind aceeasi rasa, diferind doar prin masa corporala. La un moment dat, crescatorii au decis sa accentueze anumite caracteristici ale acestui caine, astfel ca a fost creat un caine mai scund si mai robust. In acea perioada, rasa isi pierduse din popularitate, iubitorii de animale preferand English cocker spaniel-ul.

La jumatatea anilor 1900, crescatorii au inceput un program de perfectionare a rasei, care a condus la dezvoltarea unui caine mult mai armonios si mai echilibrat, iar, in cele din urma, la aparitia Field spaniel-ului pe care il stim astazi. Din nefericire, este greu de crezut ca Field spaniel-ul va ajunge macar atat de popular cat este cocker spaniel-ul. In 1894, Field spaniel-ul a fost recunoscut de American Kennel Club, ca membru a grupei cainilor sportivi.

Field spaniel-ul este un caine de talie medie, cu o aparitie impresionanta, care exprima sobrietate, dar in acelasi timp si blandete. Este mai robust si mai longilin decat cocker-ul spaniel. Ochii sunt migdalati, iar urechile sunt mari, pendulante. Coada este, in general, amputata, dar poate fi lasata si la lungimea naturala.

Blana Field acestui caine este de lungime medie, formand numerosi zulufi si putand fi usor ondulata. Blana este lucioasa si impermeabila. Culoarea blanii este variata, putand fi neagra, rosu-inchis sau auriu de diferite nuante. Unele exemplare pot fi derese cu pete cafenii.

Temperament

Este un caine sprinten, activ, inteligent, perseverent, abil, jucaus dar putin incapatanat. Este afectuos, sensibil si devotat familiei, dar mai ales unei persoane, bland si rabdator cu copiii, dar daca este necajit devine agresiv. Socializat de mic cu alti caini si alte animale nu va avea probleme cand va fi mare. In general este destul de prietenos chiar si cu persoane necunoscute si destul de galagios.
Field spaniel-ul este un caine calm si docil, dar uneori poate fi incapatanat si chiar temperamental. Renumit ca fiind spaniel-ul cu cel mai echilibrat temperament, Field spaniel-ul adora pe oricine ajunge sa-l cunoasca, dar poate fi un pic rezervat in preajma strainilor.
Field spaniel-ul este un caine de companie excelent, care va fi incantat sa fie membrul unei familii foarte active. Se intelege bine cu copii, daca sunt obisnuiti cu acestia de la o varsta frageda. Acest caine este foarte protector cu familia sa si va latra intotdeauna, alertandu-si proprietarul de apropierea vreunui strain.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata pentru a-si pastra aspectul ingrijit si trimata manual de 3-4 ori pe an. Se va inlatura parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din urechi, mentinandu-le curate.

Dresaj

Este un caine inteligent, sensibil la vocea stapanului si de aceea nu vor fi probleme cu dresajul. Cu o atitudine rabdatoare, consecventa, echilibrata si blanda se pot obtine rezultate dorite.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii, dar care se poate acomoda si la conditiile oferite intr-un apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care au nevoie, avand un nivel destul de ridicat de activitate. De aceea este recomandat unei familii active, tip sportiv si foarte iubitoare caci devine nervos daca nu i se da atentie. Instinctul de vanatoare este foarte bine dezvoltat si de aceea va avea tendinta sa plece de langa stapan pentru a urma unele mirosuri interesante, sau poate parasi curtea daca nu este bine ingradita. Are aptitudini pentru sporturile de camp, ii plac plimbarile lungi sa alerge, sa se joace, sa inoate. Are nevoie de dresaj si socializare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu