Fila Brasileiro

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Altele
Talie: foarte mare
Greutate: 41-50 kg
Inaltime: 65-75 cm
Culoare: orice culoare in afara de alb, poate fi si tigrat cu pete albe pe piept, gat, coada si extremitatile membrelor.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Fila Brasileiro este una dintre cele doua rase de origine braziliana, cealalta rasa fiind reprezentata de catre copoiul brazilian. Fila Brasileiro se crede ca este unul dintre primii caini direct descendenti ai mastiff-ilor spanioli si portughezi, multi considerand ca mastiff-ul englez, bloodhound-ul si bulldog-ul au fost folositi in dezvoltarea rasei.

In secolul al XVII-lea, conchistadorii spanioli si portughezi au adus acesti caini impresionanti, o data cu ei in Brazilia. In Brazilia, cainii au fost perfectionati si erau folositi pentru luarea urmei sclavilor fugari si pentru paza proprietatilor stapanilor lor. Rasa a fost de asemenea, utilizata pentru vanarea jaguarilor, fiind poreclita chiar "Onceiro", vanatorul de jaguari. Cuvantul "fila" se traduce " inhata" si face referire la tendinta cainelui de a ataca si de a nu-i da drumul victimei cu nici un pret.
In cele din urma, Fila Brasileiro a fost importata in Statele Unite, dar este considerata in continuare o rasa rara. Datorita inclinatiilor agresive native, Fila Brasileiro a ajuns sa fie o rasa prohibita in cateva state si nu este recunoscuta de catre American Kennel Club.
Fila Brasileiro este un caine cu un cap masiv, un bot lat si puternic si ochi migdalati, de culoare inchisa. Corpul este musculos, iar coada este lunga si rasucita la varf. Blana sa este scurta si neteda, vargata sau in culori compacte.

Temperament

Este un caine curajos, activ, inteligent, cu un miros fin, cu puternice instincte teritoriale si destul de agresiv. Este devotat si ascutator cu stapanul, fidel, tolerant cu familia, inclusiv copiii. Este suspicios si rezervat cu musafirii si neincrezator, chiar agresiv cu strainii. Accepta numai animalele cu care a fost socializat de mic, cele nou aparute nu vor fi accepate. Este considerat un caine periculos.

Ingrijire

Acest caine nu necesita prea multa ingrijire. Periajul blanii ocazional si mai ales in perioada de naparlire este suficient.

Dresaj

Trebuie dresat de o persoana cu multa experienta care sa stie cum sa il faca pe caine sa inteleaga cine este stapanul. Fiind un caine cu un caracter mai dificil, dresajul trebuie sa fie ferm, fara a fi sever, facut cu calm, rabdare caci este sensibil la tonul vocii. Este un caine care reactioneaza rapid si cu instincte de agresivitate innascute. Cu toate acestea daca dresajul este facut corespunzator si are un stapan potrivit, el poate fi foarte devotat si ascultator.

Activitate

Un Fila Brasileiro bine educat si socializat paote fi un companion excelent. Sunt caine de casa foarte buni, in ciuda taliei lor. Fila Brasileiro este un caine de paza bun, fiind loial si supus familiei sale, dar agresiv cu strainii si alte animalute de companie cu care nu este familiarizat. Se intelege bine cu copiii, devenind bland si protector in jurul acestora. Cainii au nevoie de un dresor experimentat, pentru a le contura comportamentul.
Este recomandat sa fie crescut numai de o persoana cu multa experienta in cresterea animalelor, intr-o curte ingradita pentru a putea face miscare. Are nevoie obligatoriu de dresaj si socializare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu