Happy Dogs » » »
Flat Coated Retriever

Flat Coated Retriever

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Cainele padurarului englez
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: 27-32 Kg
Inaltime: Mascul: 58-62; Femela: 56-60 cm
Culoare: : negru sau culoarea ficatului.

(2 / 1 voturi)

Descriere

Cea mai evidenta caracteristica a acestei rase este mantaua fina, lucioasa si dreapta, de lungime medie, mai deasa pe abdomen, piept, picioare, coada si urechi, unde este mai ondulata care, la maturitate, masculul dezvolta o coama mult mai deasa decat femela. Este un caine de talie medie, cu un trunchi bine proportionat si foarte atletic. Capul plat, bine fixat pe un gat simetric, puternic, aromonios si fara salba, cu stop lin si bot lung, adanc si puternic, trufa bine dezvoltata, cu nari largi, de culoare neagra sau maro. Ochi migdalati, rotunzi, cu nuante de caprui, distantati si de marime medie au o expresie agera.

Urechile de dimensiuni mici, sunt situate sus si lipite de cap. Pieptul este promeinent si acoperit cu par bogat. Coada este dreapta, de lungime medie si purtata cu putin sub linia superioara a spatelui. Muscatura este de preferabil in foarfeca, dar se accepta si in cleste. Membrele sunt formate dintr-o osatura puternica, musculoase, labele potrivit de lungi si rotunde, cu degete bine curbate si inchise, cu jaretul coborat. Cainii din rasa Flat Coated Retriever sunt, in general, sanatosi, desi in general indivizii batrani sunt predispusi la dezvoltarea cancerului osos.

Temperament

Inzestrat cu generozitate cu abilitati naturale de caine de vanatoare, optimist si deosebit de prietenos, caracteristici demonstrate de o miscare entuziasta a cozii. Este afectuos, bland, foarte atasat de stapani, adora compania familiei.

Ingrijire

Trebuie periat des si insistent pentru ca naparleste tare. Poate fi tuns ocazional desi nu este absolut necesar acest lucru. Nu trebuie spalat des.

Dresaj

Inteligenta sa nativa ii permite sa invete repede si sa se adapteze cu usurinta in orice situatie. Iubeste apa, este un foarte bun inotator si raspunde bine la dresaj.

Activitate

Cunoscut si sub numele de “Cainele padurarului englez”, acest caine este un adevarat vanator. Vaneaza excelent pe uscat, la campie, in padure, cat si in apa; membrele anterioare puternice il fac un inotator eficient. Apuca cu usurinta intre falci iepuri si rate, datorita capului care este de dimensiune mare. Nu este recomandat ca sa fie tinut in apartament, in zonele urbane decat daca exista posibilitatea sa fie dus zilnic undeva intr-un teren deschis, unde sa alerge. O curte, este un loc potrivit pentru a-si consuma energia.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu