Happy Dogs » » »
Fox Terrier, Toy

Fox Terrier, Toy

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Fox terrierul de salon
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 2 - 3 Kg
Inaltime: 22 to 28 cm
Culoare: : alba cu marcaje negre si cafeniu-roscate

(2 / 1 voturi)

Descriere

Fox terrier-ul de salon a fost creat la inceputul anilor 1900 in Statele Unite. A fost creat printr-un program de reproductie atent gandit imperechindu-se fox terrier-ul cu par neted cu chihuahua, ogarul cenusiu italian si terrier-ii englezi de salon. Initial, se intentiona ca fox terrier-ul de salon sa fie utilizat ca si caine soricar. In cele din urma, el a devenit un indragit caine de companie. In 2003, American Kennel Club accepta fox terrier-ul de salon.

Temperament

Cand este comparat cu alti fox terrier-i, fox terrier-ul de salon nu este la fel de ager si este un pic mai calm. Tot un terrier, acest caine mititel este entuziast si totusi ii place sa fugareasca in special animalutele mici si sprintene sau pasarile. Curios si activ, fox terrier-ul de salon ramane ca si comportament un catelus intreaga lui viata. Sunt caini inteligenti, afectuosi, sensibili si prietenosi, dar care nu-si uita niciodata instinctele de terrieri. Intr-adevar, acestor caini le place sa vaneze si pot fi cu usurinta dresati. Ei s-au dovedit de-a lungul timpului caini de companie exceptionali pentru persoanele cu dezabilitati auditive.

Ingrijire

Fox terrier-ul de salon este usor de intretinut. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa-i periati si sa-i pieptanati blanita neteda din cand in cand. De asemenea, trebuie sa-i scurtati gherutele atunci cand nu reuseste sa si le toceasca singur. Acest caine isi inlocuieste rar blanita.

Dresaj

Fox terrier-ii de salon sunt caini inteligenti si energici carora le place sa invete si sa-si multumeasca stapanii. Ei pot excela in agilitate si obedienta daca sunt antrenati cu rabdare si consecventa. Unele exemplare pot fi incapatanate si va va lua un pic mai mult timp sa le dresati, dar pot fi in cele din urma educate.

Activitate

Datorita taliei lui mici, fox terrier-ul de salon se poate acomoda bine traiului intr-un apartament daca este scos la plimbari lungi pentru a-si consuma o parte din energia sa fara sfarsit. El este foarte activ in interiroul caminului, astfel ca nu este obligatoriu sa-i puneti la dispozitie o curte.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu