Bulldog Francez

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: French Bulldog
Grupa: Non-sportiv
Talie: medie
Greutate: 13 Kg
Inaltime: 28-33 cm
Culoare: : dungat (bridle) sau dungat cu alb, cafeniu si alb

(2 / 2 voturi)

Descriere

Bulldogul francez este un caine mic si plin de energie cu urechi mari si rotunjite, asemanatoare liliecilor, un cap patrat plat, ce seamna cu cel al unui bulldog englez, dar mai mic. Pielea lor este foarte moale, ceea ce le face atrăgătoare pentru animale de companie. Acesti caini foarte comici sunt foarte puni pentru portii sanatoase de ras si prietenii pe termen lung.

Temperament

Bulldogul francez are un temperament foarte plăcut ce-l face un candidat perfect pentru companion. Sunt foarte jucausi, dar unii masculi pot fi agresivi. Aceasta rasa se intelege bine cu multe alte animale şi foarte bine cu copii mai mari.
Acest caine mic si voios este un tovaras de joaca minunat si este si foarte afectuos, insa are nevoie de multa atenţie pentru a prospera. Aceasta ar trebui să fie întotdeauna crescuta într-un mediu familial. Daca este socializat din timp se poate intelege bine cu alti cani insa nu ar trebui lasat cu copii mici pentru ca nu tolereaza jocul mai dur.
Aceasta rasa de talie mica, cu un caracter maleabil si cu nevoi minime de miscare este ideala pentru persoanele in varsta sau pentru cele care locuiesc intr-un apartament. Bulldog-ii francezi sunt intr-o oarecare masura independenti si multora le place sa fie unicul animal de companie din casa.

Ingrijire

Bulldogul francez are cu un strat foarte scurt si neted de blana, care ar trebui să fie fina la atingere. Aceasta rasa nu are nevoie de îngrijire multa dar sub faldurile de piele ar trebui să fie curăţat în mod regulat.
Aceasta rasa nu naparleste foarte mult şi nu are nevoie de îngrijire intensa. Periajul cu o perie de cauciuc va indeparta parul mort sau desprins. Din cauza botului plat, Bulldogul francez tinde să saliveze, astfel încât gura ar trebui să fie curăţate în mod regulat. Cainele trebuie saplat numai atunci când este necesar.

Dresaj

Bulldog-ul francez este un caine receptiv si inteligent, ceea ce-l face usor de dresat; cu toate acestea, rasa este in primul rand apreciata ca si caine de companie.

Activitate

Bulldog-ul francez poate dezvolta probleme respiratorii in urma antrenamentelor exagerate si extenuante, a emotiilor puternice si temperaturilor ambientale ridicate. Acest lucru se datoreaza in mare parte nasului scurt si, in general, formei craniului (sindromul brahiocefalic). Aceasta afectiune poate pune in primejdie viata animalului. Evitati sa-l plimbati sau sa-l lasati afara pentru mai mult de cateva minute in perioadele cu temperaturi ridicate si cu umiditate crescuta. Bulldog-ul francez prefera climatele mai reci. Umbra şi apă ar trebui să fie întotdeauna puse la dispoziţie. Nu este recomandat pentru viaţa în aer liber.
Se spune ca aceasta rasa nu poate inota datorita conformatiei corpului, astfel ca trebuie sa va luati o marja de siguranta cand companionul dumneavoastra se afla in preajma vreunei piscine, bazin sau lac. Multi dintre crescatori sustin ca acest lucru este neadevarat si ca multe dintre exemplarele de bulldog francez inoata fara minime eforturi.
Durata medie de viata a Bulldog-ului francez este de aproximativ 9-12 ani.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu