Happy Dogs » » »
Ciobanesc german

Ciobanesc german

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: German Shepherd, Caine lup
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: 34-43 Kg
Inaltime: Mascul: 61-66 cm; Femela: 56-61 cm
Culoare: majoritatea culorilor in afara de alb sunt permise

(4 / 6 voturi)

Descriere

Aceasta rasa a fost dezvoltată în secolul 19 de catre Max Von Stephanitz care este considerat a fi tatăl Ciobanescului German. Adorat pentru versatilitatea lor ca însoţitor şi pentru devotamentul lor de a lucra, aceasta rasa are distincţia de a fi primul câine utilizat ca ghid pentru nevăzători. Astăzi, ciobanesc german este una dintre cele mai populare rase din lume.

Temperament

Ciobanescul German este o rasa de o frumuseţe clasică şi posedă o inteligenţă superioară. El este extrem de adaptabil, energic, curios, puternic şi de încredere. Aceasta rasa afişează un aspect magnific, este extrem de agil si rezistent.
Un membru al grupului de ciobanesti este neînfricat, curajos, muncitor si alert. El este apreciat pentru loialitatea lui, devotamentul profund şi curaj. Aceasta rasa prosperă prin interacţiunea umană din partea familiei lor şi nu-i place sa fie lasat singur pentru perioade lungi de timp. Ciobanestii germani sunt extrem de precauti cu strainii. Aceasta rasa va încerca să exercite funcţia de turma pe orice ce mişcă. Ciobanescul German nu este recomandat pentru un novice, apatici, sau persoane sedentare.

Ingrijire

Ciobanescul German este o rasa cu blana in strat dublu. Stratul exterior este aspru, drept şi gros. Blana inferioara este densa şi moale. Blana vine într-o varietate de culori, cum ar fi negru si cafeniu, negru si crem, negru si argintiu, negru si sable. Ciobanescul German vine in trei varietati: blana aspră, păr lung, şi blana lunga si aspra.
Aceasta rasa necesita periere zilnica pentru a minimiza parul. Spalatul trebuie efectuat numai când este absolut necesar, folosind o samponare uşoară pentru a păstra integritatea blanii.

Ciobanestii germani sunt predispusi la probleme de sanatate, cum ar fi displazia de cot şi şold,boli de sange, epilepsie, alergii, purici, probleme digestive şi eczeme cronice.

Dresaj

Ciobanescul German necesită socializare timpurie intensiva si dresaj. Ei nu vor răspunde la metode dure. Aceasta rasa este ascultătoare şi invata rapid. Formarea trebuie să fie făcuta cu respect, fermitate, corectitudine, recompensa şi coerenţa. Acestia sunt deosebit de talentaţi în urmărire, agilitate, ascultare, fly-ball. Ciobanescul German este adesea folosit în munca de poliţie si militara, in actiuni de căutare şi salvare si ca ghid pentru orbi.

Activitate

Aceasta rasa este mai fericita atunci când are sarcini de lucru. Ei au nevoie de efort fizic intens şi se bucura de plimbări, sesiuni de joc in familie şi de o curte împrejmuită in care să zburde.Ciobanescul German va trai bine într-o locuinţă sau un apartament cu condiţia ca acesta sa beneficieze de suficiente exerciţii, stimulare şi atenţie.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu