Happy Dogs » » »
Golden Retriever

Golden Retriever

Canise: 8 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 29-34; Femela: 25-29 Kg
Inaltime: Mascul: 58-61; Femela: 55-57 cm
Culoare: : variatiuni de auriu

(4 / 7 voturi)

Descriere

Golden Retriever-ul a fost dezvoltat în Marea Britanie prin 1800 de Lordul Tweedmouth, care a vrut un caine loial, vioi si energic. El a dorit, de asemenea, un caine care sa iubeasca apa si sa aiba abilitatea innascuta de salvator, de recuperator . Golden Retrieverii sunt întruchiparea frumuseţii şi a inteligentei.

Temperament

Golden Retriever-ul este o rasa superba, mare şi energica. Ei sunt robusti, bine proportionati si sunt bine cunoscuti pentru capacitatea lor de vânătoare pe uscat şi în apă. Goldenul este perceptiv şi agil.
Golden Retrieverii sunt adorabili, politicosi şi foarte inteligenti, emana farmec şi încredere. Sunt companioni dulci, dornici sa satisfaca şi devotati familiei. Daca sunt lasati singuri pentru perioade lungi de timp vor deveni răutăciosi şi distructivi. Au tendinta de a fi prea exuberanti şi distrasi. Sunt întotdeauna blânzi si rabdatori cu copiii si prietenosi cu alte animale de companie. De fapt, ei sunt prietenosi cu toată lumea. Tind sa latre ca o formă de salut. Golden Retriever-ul nu este potrivit pentru o familie de 2 in care ambii fac carieră deoarece au nevoie de o exagerata interacţiune umană şi companie.

Ingrijire

Golden Retriever-ul are o blana dubla, care este rezistenta la apă si vreme. Parul exterior impermeabil este gros, dens si moale, desi nu prea matasos. Puful de blana este moderat de dens. Asa cum indica si numele rasei, culoarea robei este aurie sau o nuanta apropiata de auriu. Parul mai lung de o nuanta mai deschisa, cunoscut ca si coama, este prezent pe fata posterioara a membrelor anterioare si coapsa, abdomen, pe jumatatea anterioara a gatului si pe partea inferioara (de dedesubt) a cozii. Blana nu trebuie sa fie roscata.
Golden Retriever-ul necesită zilnic un periaj amănunţit cu o perie fermă. Acestea trebuie să fie spalat numai când este absolut necesar cu o samponare usoara. Ei sunt predispusi la displazie de sold, cataracta si alergii cutanate. Este important să nu fie hraniti in exces deoarece au tendinţa de ingrasare.

Dresaj

Golden Retriever-ul este una din rasele cel mai usor de dresat. Ei excelează în ascultare şi terapie, sunt caini populari de serviciu,aceasta rasa a fost antrenata pentru a acompania persoanele invalide (caini-calauza pentru orbi). Au multe talente: detectarea de stupefiante, agilitate si trucuri.

Activitate

Golden Retrieverii au nevoie de exerciţiu zilnic. Ei se bucură de sesiunile de joacă cu familia lor, preluarea de mingi şi alte jucării. Sunt multumiti sa traiasca intr-un apartament, daca li se va acorda suficient timp pentru miscare. Sunt moderat activi in interior si se vor multumi cu cel putin o curte de dimensiuni medii.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu