Dog German

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Great Dane; Marele Danez, Deutsche dogge
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: 45-54 Kg
Inaltime: Mascul: 76-81; Femela: 71-76 cm
Culoare: : cafenie, albastru, negru, arlechin, tigrat sau cu manta (negru cu guler, piept, bot si picioare albe)

(3 / 4 voturi)

Descriere

Rasa Dog German a fost inregistrata prima data in Germania.
Desi este cunoscut si sub denumirea de Marele Danez aceast caine nu are nici o legatura cu Danemarca, de aceea se poate spune ca acest nume este impropriu.
Istoria si originile acestei rase sunt destul de complicate si neclare de aceea au aparut mai multe teorii sustinute de diversi specialisti.
Pe o moneda greceasca ce dateaza din anul 36 î.Hr. este gravat chipul unui caine asemanator cu dogul german din zilele noastre.
Una din teorii si cea mai cunoscuta este aceea ca in anul 407 î.Hr. cand alanii (populatia asiatica) au invadat o regiune din Germania, Italia si Spania au adus cu ei cainii lor puternici si mari ai caror urmasi sunt acesti Dogi Germani din zilele noastre.
La inceput acesti caini erau crescuti din doua motive principale: pentru vanatoare si pentru lupta.
Prin anul 1879, cativa crescatori impreuna cu arbitri germani au luat decizia sa uneasca toate varietatile intr-o singura rasa pe care au numit-o Dog German.
Deutscher Doggen-Club s-a infiintat in 1888 iar primul standard al rasei a fost redactat in 1891
Dogul German are un aspect exterior diferit fata de restul cainilor de talie gigantica, motiv pentru care este denumit Apolo al tuturor cainilor.
Asupra evolutiei acestei rase exista mai multe pareri; cum ar fi cea a savantului Brehm care afirma ca dogul german este un amestec de Ogar si Dog englez. Chinologia moderna il considera un Moloss. In anul 1876 Dogul german a fost declarat rasa nationala a Germaniei.

Cainii din rasa Dog German sunt caini de talie Gigantica, robusti, puternici, musculosi, cu un corp bine proportionat, cu spate scurt, puternic si drept, torace ridicat si sustinut in picioare puternice si drepte. Coada de marime medie este purtata in jos atunci cand cainele este in repaus si se curbeaza atunci cand este in actiune.
Dugul German are capul expresiv, alungit, rotunjit in jurul ochilor, uscativ, cu un stop accentuat iar botul lung cu dantura extrem de alba. Ochii de culoare inchisa au o marime medie, forma rotunda si privirea inteligenta si vioaie. Urechile sunt necupate, lasate sa atarne pe partile laterale ale corpului, deoarece in ultima vreme cuparea lor este interzisa. Gatul este lung, musculos, uscativ fara pliuru sau riduri.
Dogul German are parul scurt, moale, des, lucios si subtire iar culoarea acestuia este intalnita in mai multe varietati: vargat, albastrui, negru lucios, arlechin, galben deschis si cafeniu.

Temperament

Este un caine vigilent, inteligent, entuziast si jucaus, calm si sensibil. Este foarte devotat si credincios familiei dar mai ales unei persoane. Prietenos din fire, accepta alte animale si alti caini. Se intelege foarte bine cu alti caini. Nu este primitor cu strainii, dar prietenii familiei sunt acceptati fara rezerve. Nu este un caine galagios. Este cainele unui singur stapan. Instrainat la varsta adulta nu va mai fi niciodata acelasi.
Dogii Germani sunt caini de familie excelenti deoarece sunt blanzi si devotati stapanului si familiei, atenti, prietenosi si afectuosi.
Este bland, tolerant si jucaus cu copii pe care ii iubeste de aceea este un caine de companie potrivit daca aveti copii mici.

Ingrijire

Blana acestuia nu are nevoie de prea multa ingrijire. Un periaj ocazional si mai frecvent in perioada de naparlire este deajuns. Are o crestere rapida si necesita o ingrijire atenta in perioada de crestere. Nu trebuie solicitat fizic in aceasta perioada pentru a nu avea probleme cu dezvoltarea oaselor, articulatiilor si muschilor.

Dresaj

Acest caine se dreseaza usor pentru ca este inteligent si pricepe cu multa usurinta. Nu trebuie folosita violenta sau constrangerea, ci o voce calma, blanda, prietenoasa, care il va determina sa execute tot ce doreste stapanul. Dresajul trebuie sa fie consecvent si trebuie invatat de mic sa nu traga cand este dus cu lesa. Are nevoie de miscare, activitate zilnica pentru a fi apoi linstit.

Activitate

Aceasta rasa are nevoie de plimbari zilnice si multa miscare de aceea vor fi foarte multumiti daca le puneti la dispozitie o curte maricica in care sa se poata misca in voie.

Pot trai si intr-un apartament dar trebuie sa-i acordati zilnic suficient timp pentru pentru miscare.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu