Great Pyrenees

Canise: 0 | Anunturi: 1
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Montagne des Pyrenees, Great Pyrenees, Dogul de Pirinei, Cainele de Pirinei.
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 45; Femela: 39 Kg
Inaltime: Mascul: 69-81; Femela: 64-74 cm
Culoare: : alb simplu sau alb cu pete gri, maronii, cafenii sau galben deschis

(3 / 3 voturi)

Descriere

Cainele de Pirinei isi are originea in Franta,
aceasta rasa la fel ca si alte rase de caini de munte descinde din Dogul de Tibet, caine adus in Europa in secolul al V-lea de popoarele migratoare din Asia. Cainele de Pirinei este considerat ruda cainilor Saint Bernard si Terra Nova cu care a si fost incrucisat.
In secolul al XVII-lea Cainele de Pirinei era cel mai iubit caine de companie al nobilimii franceze. Cu trecerea timpului s-a raspandit din Franta in SUA, apoi in Anglia devenind un caine foarte cunoscut si iubit de toata lumea. In anul 1824, un general pe nume Lafayette descria acest caine unui prieten din America in termenii cei mai elogiosi.
In trecut aceasta rasa era folosita de ciobani pentru a pazi turmele de lupi si ursi, iar mai tarziu a ajuns sa pazeasca castelele si locuintele regale.
Cainele de Pirinei este un caine de talie mare, puternic, constient de forta de care dispune, cu o tinuta impunatoare, eleganta, atletica.
Are corpul puternic, pieptul lat si adanc, spatele drept si larg iar gatul de marime medie si puternic. Membrele solide sunt acoperite cu blana iar labele sunt compacte si usor alungite. Coada este lunga, rasfirata si stufoasa si este purtate pe spate in forma de cerc doar atunci cand cainele este in alerta, in restul timpului sta atarnata in jos.
Capul are forma trapezoidala si este proportional cu corpul, craniul usor rotunjit, botul lat cu buze negre iar stopul nu prea definit. Are ochii mici si caprui la culoare cu o privire inteligenta si blanda. Urechile sunt mici, triunghiulare usor rotunjite la varf si stau lipite de cap.
Blana este dubla cu un strat interior lanos si gros si unul exterior format dintr-o blana lunga, neteda, deasa, groasa, ceva mai lunga la gat, coapse si coada unde formeaza un guler bogat menit parca sa intregeasca infatisarea lui frumoasa si eleganta.

Temperament

Cainele de Pirinei are un temperament echilibrat, este linistit, curajos, inteligent, devotat, protector inascut si loial stapanului, iubitor si bland cu copii. In acelasi timp este un caine independent, mandru, cu o vointa puternica, dominant si nu suporta sa fie tinut legat.
Pot deveni agresivi fata de alti caini mari insa nu-i deranjeaza deloc cainii mici sau celelalte animale din curte.

Ingrijire

Cainele de Pirinei nu necesita o ingrijire speciala, tootusi este necesar sa-l spalati de cateva ori pe an si sa-l periati de trei ori pe saptamana in zilele normale si ceva mai des in perioada de naparlire, pentru a-i mentine blana curata si neincurcata.

Dresaj

Cainii de Pirinei trebuie dresati de la o varsta frageda altfel la maturitate devin independenti, incapatanati si mult mai greu de dresat. Dresajul trebuie sa fie unul consecvent, ferm, dar cu o voce iubitoare si blanda. Nu este indicat sa-i antrenati pentru paza si atac.

Activitate

Cainele de pirinei nu este indicat celor care stau la bloc deoarece necesita mult exercitiu fizic, este inactiv in interior si nu ii place sa stea inchis in casa. Adora sa stea in aer liber intr-o curte mai mare in care sa se poata misca in voie pentru a se mentine in forma. Cateii sunt foarte activi si au chiar tendinta de a evada.
Ar putea fi crescuti si in interiorul unei locuinte mari daca stapanul dispune de suficient timp si spatiu pentru a face plimbari si exercitii zilnice cu ei.
Cainele de Pirinei prefera clima racoroasa de aceea trebuie sa aveti grija sa ii tineti la umbra si sa le dati apa rece in zilele caniculare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu