Greyhound

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Ogar Englez Cenusiu
Grupa: Vanatoare
Talie: mare
Greutate: Mascul: 29-32; Femela: 27-29 Kg
Inaltime: 69-76 cm
Culoare: : negru, alb, roscat, cenusiu, brun, de culoarea caprioarei, brun-galbui, vargat, sau una din aceste culori pe fond alb.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Are aceeasi vechime ca si Ogarul Afgan. Morminte egiptene si monumente asiriene ne fac cunoscut faptul ca Ogarul Englez exista de mai bine de 4000 de ani. In hieroglifele egiptene, un ogar cu coada ridicata inseamna "curaj si victorie"; un ogar cu coada atarnand inseamna "infringere si teama ". Regele David a afirmat ca "miscarile ogarului sunt la fel de frumoase ca miscarile unui cal sau ale unei femei". Greyhoundul este un urmas al Ogarului Egiptean si al Ogarului Arab Sloughi. Si-a facut aparitia in Europa de-abia in Evul Mediu, fiind adus din Tara Sfanta de catre regele Ludovic cel Sfant. In aceasta epoca erau folositi la vanatoarea de cerbi, lupi, vulpi si iepuri. De-abia in Anglia, dupa selectii ingrijite, Greyhoundul isi capata nobletea.
Greyhoundul este privit ca prototipul si idealul ogarului. Daca pe distante mari nu este cel mai tenace, este, totusi, cel mai iute. Forma sa aerodinamica, in care umerii sunt culcati atat de oblic incat membrele anterioare pot cuprinde, in alergare, spatii destul de mari - permite Greyhoundului o viteza si o rezistenta remarcabila. De constructie simetrica si viguroasa, cu o musculatura formidabila, are corpul proportionat, simetric, bine echilibrat, capul lung, potrivit de lat, craniul plat, stopul usor, botul lung si uscat, nasul ascutit si negru, maxilarele puternice si musculoase; ochii sunt stralucitori si inteligenti, de culoare inchisa, focosi; urechile mici, cu textura fina, asa-zise "urechi de trandafir", atasate mult in spatele capului, de forma unul trandafir, sunt impaturite si culcate pe ceafa. Gatul este musculos, lung si suplu, bine curbat, corpul lung si musculos, umerii foarte oblici pentru ca membrele anterioare sa aiba o mare mobilitate, pieptul adanc si spatios, spatele puternic, bine dezvoltat, usor incovoiat, salele late, adanci si viguroase. Picioarele anterioare sunt lungi, sigure, cu osatura puternica, cele posterioare mai lungi ca cele anterioare, foarte musculoase, destul de distantate intre ele; jaretul este puternic, bine dezvoltat si destul de lung, pulpele musculoase si ferme, labele lungi si inchise, solide, cu degetele compacte, bine apropiate. Coada lunga, fina, atasata destul de jos, mai groasa la baza, subtiindu-se spre varf, este purtata in jos, usor curbata; cu un carlig la varf. Parul este fin, des si bine aderent pe corp.

Temperament

Este un caine inteligent, cu o iuteala exceptionala, de o mare vioiciune, cu o remarcabila forta de rezistenta si perseverenta, suplu, curajos, mandru, rezervat. Desi este devotat stapanului, nu este corespunzator pentru copii, fiind nervos.
Este folosit la vanatoare de cerbi si lupi si, in special, la concursurile de alergari, datorita vitezei lui exceptionale.

Ingrijire

Minimala - ocazional trebuie periati cu o perie din par natural
Hrana: dieta completa, uscata; atentie la supraponderabilitate

Dresaj

Agilitatea si obedienta sunt destul de greu de dresat, intrucat nu sunt niste caini foarte inteligenti

Activitate

O plimbare zilnica de 20 de minute este suficienta,
daca vor alerga 20 de minute, vor dormi 20 de ore ca sa se refaca; sunt maestri in lenevit pe canapea toata ziua, insa cu ajutorul exercitiilor, aceasta situatie poate fi evitata

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu