Happy Dogs » » »
American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Amstaff; AmStaff, Staffordshire Bull Terrier
Grupa: Terrieri
Talie: mare
Greutate: 26-30 Kg
Inaltime: Mascul: 46-48; Femela 43-46 cm
Culoare: Toate culorile sunt admise, dar cainii nu trebuie sa fie mai mult de 80% albi

(3 / 6 voturi)

Descriere

Principalii stramosi ai Staffordshire Bull Terrierului au fost bulldogul anilor 1800 si vechiul terier englez.
Intre jumatatea sec.16 si jumatatea sec.17, luptele cu taurii si ursii erau sporturi regale, extrem de "la moda" printre persoanele influente ale vremii.
Popularitatea cainilor de rasa Staffordshire Bull Terrier a crescut in anii urmatori atat in Statele Unite, cat si in Europa,  in Statele Unite el fiind “ingredientul” principal de la care pornise selectia pit bull terrierului iar in Marea Britanie si Australia devenind una dintre cele mai populare rase de caini.
Corp puternic, robust, musculos, dar agil, cap lat, ochi rotunzi si negri
Cainii American Staffordshire sunt foarte musculosi, scunzi, dar agili, si chiar foarte puternici pentru talia lor. Cainele are un cap lat si puternic, un bot scurt cu falci extrem de puternice. Urechile sunt in general decupate, desi acest lucru este optional. Ochii sunt rotunzi si negri, iar dantura acestor caini formeaza o muscatura in forma de foarfece. Blana sa este din par gros, scurt si stralucitor. Toate culorile sunt admise, dar cainii nu trebuie sa fie mai mult de 80% albi. Coada are o forma conica pana la un punct. Urechile cainelui sunt verticale si putin scurtate. Rasa este clasata de AKC ca "American Staffordshire Terrier" si de UKC ca "American Pit Bull Terrier." Cainii American Staffordshire Terrier sunt in general de o structura osoasa, marime a capului si greutate mai mari decat verisorii lor din rasa American Pit Bull Terrier.

Temperament

Cainele American Staffordshire Terrier este un caine fericit, stabil, si foarte increzator. Sunt caini prietenosi si tandri cu oamenii. Amuzanti, foarte loiali si afectuosi cu toti membrii familiei. Este un catel bun cu copiii si adultii. Aproape intotdeauna ascultator, acest caine nu-si doreste mai mult decat sa-si multumeasca propriul stapan. Este un caine de paza extrem de curajos si inteligent si in acelasi timp un caine plin de viata. In ultimii 50 de ani, cresterea corecta si atenta a acestor caini a produs exemplare prietenoase, de incredere, care sunt in special buni caini pentru copii. Este un luptator curajos si persistent daca este provocat. Este foarte protector cu stapanul sau si cu proprietatea stapanului. Este capabil sa lupte cu inamicul pana la moarte, chiar daca este coplesit de acesta. Este o rasa de caini cu toleranta ridicata fata de durere. Unele exemplare mai putin socializate de Staff pot fi agresive.
Staffordshire Bull Terrier-ul are o personalitate uriasa si multa incredere in propriile abilitati.
Despre temperamentul unui Staffordshire Bull Terrier se stie ca este caracterizat prin hotarare, curaj nebun, multa inteligenta, afectiune fata de oameni si mai ales fata de copii. Potentialul agresiv al rasei fata de om este neglijabil. Pana la un an, puiul de Stafford va alerga spre oricine. Abia dupa varsta de un an cainele va fi mai rezervat, insa doar fata de cei care nu insista. Acest fapt poate naste frustrari stapanilor la inceput. Ei pot confunda deschiderea spre joaca a stafford-ului si increderea nemarginita in oameni cu lipsa de loialitate. Nu este cazul! Acesti caini sunt extrem de legati de familia lor, dar, neavand frica sau suspiciune fata de oameni, ei se vor bucura la fiecare noua aparitie umana ca un copil caruia i-au venit partenerii de joaca.  

In ceea ce priveste relatia lor cu alti caini si alte animale mici, trebuie facute cateva precizari. Prima si cea mai importanta: stafford-ul ESTE UN TERRIER. Pe langa aceasta, “cariera” de gladiator in ring a lasat amprente in caracterul rasei. Caini ai caror stramosi au stabilit recorduri la uciderea de sobolani contra cronometru nu vor trece indiferenti pe langa nici un animal mic. La fel in ceea ce ii priveste pe ceilalti caini. Viitorul proprietar trebuie sa inteleaga ca unui stafford ii plac provocarile si va incerca sa raspunda la toate. De aceea detinerea unui caine din acesta rasa  in contextul societatii moderne presupune obligatoriu socializarea corecta fata de alte animale si fata de caini. Cu o socializare corecta fata de animalele mici si caini, plimbarile in parc nu vor fi motiv de ingrijorare pentru stapan.
Perfect echilibrat, cainele de rasa Staffordshire Bull Terrier este energic, se va adapta usor la viata de apartament si va fi fericit atata timp cat i se asigura zilnic necesarul de exercitii fizice. Nu este un bun caine de paza. Este neinfricat, dar proprietatea sau agresiunea nu ii trezesc interesul.

Ingrijire

Pit Bull-ul nu naparleste excesiv si blana sa este usor de intretinut.Intretinerea regulata se face cu o perie fermă ce va minimiza parul mort. Stergerea blanitei cu un prosop sau cu o bucata de piele de caprioara o va face sa straluceasca. Trebuie spalat doar cand este absolut necesar. Pit bull-ul este predispus la cataracta ereditara, displazie de sold, boli cardiace congenitale şi alergii la iarbă. Ei prefera climatele mai calde.

Dresaj

Este o rasa foarte usor de dresat intrucat are o mare capacitate de invatare si, in plus, toata atentia lui e indreptata spre satisfacerea nevoilor stapanului. Agresivitatea fata de exemplarul canin nu isi are locul in dresaj! Cainele se va supune la o simpla privire sau un ton dezaprobator.

Activitate

Cainii Staffordshire Terrier pot fi crescuti intr-un apartament, daca se face suficient exercitiu cu ei. Este foarte activ si i-ar place mult insa o curte mai larga. Aceasta rasa prefera climatul mai cald.
Cainii American Staffordshire Terriers trebuie sa aiba destule exercitii regulate, dar trebuie tinuti in lesa atunci cand ii scoateti in public pentru a evita lupta cu alti caini.
Speranta de viata:9-15 ani


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu