Ogar de Ibiza

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Podenco Ibicenco; Ibizan Hound
Grupa: Vanatoare
Talie: mare
Greutate: Mascul: 23; Femela: 20 Kg
Inaltime: Mascul: 60-70; Femela: 57-66 cm
Culoare: : rosie, alba sau o combinatie a acestor doua culori.

(1 / 1 voturi)

Descriere

Este un caine de talie medie spre mare, suplu, musculos, cu aspect de caprioara. Este un pic mai lung decat inalt, are un cap lung, lat intre urechi, un bot lung, conic, nas mare si de culoare maro la fel cu blana. Ochii sunt mici, migdalati, departati si de culoare caprui deschis. Urechile sunt mari, triunghiulare, ridicate si foarte mobile. Coada este lunga, conica, intoarsa la varf, lasata. Exista doua varietati de blana: dreapta si sarmoasa. Blana dreapta are un par scurt, lucios, bine lipit de corp, iar varietatea sarmoasa are un par mai lung, pana la 7,5 cm, aspru, sarmos, acoperind si capul.

Temperament

Este un caine activ, energic, inteligent, vesel, uneori incapatanat. Este afectuos si devotat stapanului si familiei acestuia, iubitor si jucaus cu copiii, dar rezervat cu strainii. Se intelege bine cu alti caini, accepta animalele cu care a fost crescut de mic dar cele pe care nu le cunoaste si care fug sunt luate drept vanat.

Ingrijire

Blana acestui caine are nevoie de un periaj ocazional eventual cu o manusa pentru a-i pastra stralucirea.

Dresaj

Este un caine care se dreseaza relativ usor. Cu un dresaj ferm, variat, consecvent, cu o abordare blanda si prietenoasa, se pot obtine rezultate satisfacatoare.

Activitate

Este un caine care se adapteaza conditiilor oferite, dar se simte mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Ii place sa alerge in camp deschis, dar nu trebuie uitat ca instinctul lui de vanator este puternic si in locurile publice nu trebuie lasat fara lesa. Are nevoie de socializare si dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu