Happy Dogs » » »
Ciobanesc de Islanda

Ciobanesc de Islanda

Canise: 0 | Anunturi: 1
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Iceland Sheepdog; Icelandic Spitz, Iceland Dog, Íslenskur fjárhundur, Islandsk Farehond, Friaar Dog, Canis islandicus.
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: Mascul: 11-14; Femela: 9-11 Kg
Inaltime: Mascul: 46; Femela: 41 cm
Culoare: : maro-rosiatic, ciocolatiu, cenusiu, negru, dar culoarea predominanta trebuie sa fie albul

(2 / 1 voturi)

Descriere

Ciobanescul Islandez este singurul caine originar din Islanda. El a fost adus in Islanda odata cu primii colonisti vikingi (874-930 i. Hr.), luandu-si denumirea de „cainele vikingilor”. Ciobanescul Islandez s-a adaptat conditiilor locale, organizarii din cadrul fermei si luptei asidue pentru supravietuire a poporului islandez de-a lungul secolelor, facandu-l indispensabil in pastorirea vitelor. Popularitatea Ciobanescului Islandez a crescut in ultimele decenii si, in ciuda numarul inca foarte redus de exemplare, el nu mai este considerat in pericol de disparitie.
Conform cercetarilor intreprinse cu privire la originea acestei rase, se pare ca acest ciobanesc ar descinde din caini adusi in Islanda de catre colonistii scandinavi si, este probabil o ruda a Buhund-ului Norvegian.

Temperament

Ciobanescul Islandez este un caine rezistent si energic. Fiind un caine ciobanesc si de cireada foarte tenace si agil, el este extrem de util la supravegherea sau manarea vitelor pe pasunile montane, precum si la gasirea oilor pierdute. Nativ, Ciobanescul Islandez este foarte vigilent si intotdeauna le va face musafirilor o primire entuziasta fara a fi agresiv. Instinctele lui de vanator nu sunt puternic dezvoltate. Ciobanescul Islandez este primitor, prietenos, curios, jucaus si curajos.

Ingrijire

Acest caine naparleste si, in general, isi schimba parul de doua ori pe an. Ciobanescul Islandez se spune ca are capacitatea de a-si intretine curatenia corporala. Pentru a va asigura ca blanita sa ramane in bune conditii, simpla periere si pieptanare de 2-3 ori pe saptamana sunt suficiente. Un lucru important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este sa-i scurtati unghiile pintenilor periodic deoarece acestea nu intra in contact cu solul pentru a se toci si pot deveni rapid foarte lungi.

Dresaj

Ciobanestii Islandezi sunt afectuosi, inteligenti si dispusi intodeauna sa-si multumeasca stapanii, ceea ce-i face foarte usor de dresat. Ca si in cazul altor Spitzi, duritatea nu trebuie sa-si faca loc in programul lor de antrenament. Ceea ce este mai dificil este de a-i invata sa-si faca necesitatile fiziologice in afara caminului, dar cu rabdare si perseverenta, deprind si acest lucru cu rapiditate. De asemenea, ca si in cazul altor rase de caini, Ciobanescul Islandez trebuie sa beneficieze de o socializare adecvata inca din copilarie.

Activitate

Ciobanescul Islandez are nevoie de multa activitate si de miscare si, de asemenea, trebuie sa pastreze un contact strans cu familia sa. Multi dintre acesti caini au stari de anxietate legate de ramanerea singuri acasa, si asta datorita faptului ca ei nu sunt caini care sa stea singuri pentru perioade prelungite de timp. Majoritatea Ciobanestilor Islandezi adora copiii si se inteleg bine cu alti caini sau alte animalute de casa.

Desi sunt caini de talie mica, Ciobanestii Islandezi sunt cei mai fericiti pe o proprietate in mediul rural unde se pot zbengui in voie. Daca totusi va doriti sa cresteti intr-un apartament de bloc un asemenea caine este bine sa stiti ca este absolut necesar sa nu-i neglijati orele de miscare. Sunt caini veseli, plini de viata, activi si foarte atenti la tot ce se intampla in jurul lor. Atata timp cat se afla in preajma stapanilor lor, Ciobanestii Islandezi se vor intinde linistiti pentru ore bune, sub birou, intr-un colt, in afara usii, pazind si asteptand. Cand sunt scosi afara sunt o adevarata incantare, fiind dispusi sa faca tot felul de giumbuslucuri pentru a atrage atentia stapanilor lor.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu