Happy Dogs » » »
Setter Irlandez

Setter Irlandez

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Irish Setter
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mle: 32; Femela: 27 Kg
Inaltime: Mascul: 69; Femela: 64 cm
Culoare: : rosu inchis, castana

(3 / 3 voturi)

Descriere

Este un caine de talie medie spre mare, suplu, zvelt, elegant.Capul este fin, lung, craniul oval si usor bombat, bot lung cu nas mare, negru .Ochii sunt distantati, migadalati si caprui. Urechile sunt pozitionate in jos, spre spate, de lungime medie, rotunjite la varf si lasate pe langa cap. Coada este de lungime medie, cu varful usor curbat, lasata sau ridicata cel mult la nivelul spatelui. Blana are un par de lungime medie, drept, des, lung si matasos formand franjuri pe partea superioara a urechilor, pe partea posterioara a picioarelor, pe piept, gat si burta.

Temperament

Este un caine inteligent, energic, vioi, prietenos, entuziast. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, iar pe straini ii va latra. Daca este socializat de mic cu alti caini si mai ales cu alte animale din gospodarie nu vor fi probleme.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie trimata pentru a inlatura parul in exces. De asemenea, se va indeparta parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din interiorul urechilor.

Dresaj

Daca se tine cont de latura independenta a lui, dresajul acestui caine trebuie sa fie ferm, consecvent, echilibrat, dar fara a fi sever, ci facut cu o voce blanda, afectuoasa. Trebuie invatat de mic sa vina cand este chemat caci ii place sa urmeze mirosurile interesante si nu mai raspunde la chemari.

Activitate

Este un caine cu un nivel ridicat de activitate caruia ii place sa faca multa miscare si sa aiba ocupatie. Este un caine recomandat persoanelor active care isi pot face timp liber pentru a se ocupa de caine deoarece ii plac plimbarile lungi, ii place sa alerge pe langa o bicicleta, ii place sa hoinareasca mai des daca simte un miros interesant si poate pleca de langa stapan. Poate fi tinut si intr-un apartament daca sunt conditii, fiind un caine destul de mare si daca face zilnic miscarea de care are nevoie fizic si psihic pentru a fi linsitit apoi in casa (cand se plictiseste se poate apuca de stricat). Se simte inca cel mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca liber. Are nevoie de socializare, dresaj.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu