Happy Dogs » » »
Irish Water Spaniel

Irish Water Spaniel

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Spaniel cu coada de Sobolan, Coada de sobolan, Coada de bici, Spaniel de apa irlandez
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 25-29; Femela: 20-26 Kg
Inaltime: Mascul: 56-61; Femela: 53-58 cm
Culoare: : rosu maroniu

(2 / 1 voturi)

Descriere

Este un caine de talie medie, robust, cel mai inalt dintre spanieli. Are un cap proportional, bot lung, puternic, nas mare si lat, maro-castaniu. Ochii sunt destul de mici, maro-inchis. Urechile sunt foarte lungi, de forma lobata (de frunza), prinse jos, lasate pe langa cap si acoperite de par lung si cret. Coada, caracteristica rasei, seamana cu cea a sobolanului, este scurta, dreapta, format conic, purtata sub linia spatelui si acoperita cu blana creata, doar 8-10 cm de la baza iar restul este fara par sau cu un par fin, scurt, drept. Blana acestui caine este asemanatoare cu cea a unei oi, are bucle dese, si poate fi moale sau sarmoasa. Parul este scurt si drept pe fata, gat si o parte din coada, spre varf. Labele sunt bine imblanite, poate avea barba, perciuni, are un mot cret in varful capului. Are culoarea rosu-maroniu in diferite nuante.

Temperament

Este un caine inteligent, activ, indraznet, energic, vioi, vesel, destul de linisit si uneori incapatanat. Este devotat stapanului, accepta copiii dar este timid, rezervat fata de straini sau situatii noi. Trebuie socializat de mic pentru a se putea intelege cu alti caini sau alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana acestui caine nu trebuie periata prea des si mult pentru a nu deveni pufoasa. Daca se intampla asa trebuie spalat sau sa fie dus sa inoate pentru a se reface buclele. Daca este necesar, blana va fi trimata de un specialist. Acestor caini nu le cad fire de par. Nu este predispus la afectiuni ereditare.

Dresaj

Este bine ca dresajul acestui caine sa fie facut de timpuriu si de catre o persoana cu experienta, cu autoritate. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, echilibrat, variat, hotarat pentru a se obtine rezultatele dorite.

Activitate

Este un caine foarte rezistent la frig care se simte cel mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Ii place miscarea, ii plac plimbarile lungi, inotul, sa faca aport, sa alerge. Este recomanda unei persoane active. Are nevoie de socializare, dresaj.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu