Jindo

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Altele
Talie: medie
Greutate: Mascul: 16-23; Femela: 11-18 Kg
Inaltime: Mascul: 46-64; Femela: 41-56 cm
Culoare: : alba, galbena, rosie, rosi cu alb, cafenie, cafenie cu alb, neagra sau neagra cu cafeniu.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Cainii din rasa Jindo au fost crescuti initial in insula Jindo din sud-vestul Coreei, acum cateva secole. Acestia erau folositi la vanatoare taurilor salbatici, a iepurilor, captioarelor, muncind in grupuri sau de unii singuri. Cainii Jindo au aparut in SUA incepand cu 1980. Acesti caini sunt aparati de legea coreana ca si monumente naturale. Loialitatea lor legendara si afectiunea pentru stapan, natura mofturoasa, inteligenta ridicata si curajul au facut din Jindo cea mai populara rasa de caini din Corea.
Cainii din rasa Jindo sunt caine de statura medie, de tip spitz, originari din insula Jindo, Corea. Ca si aspect fizic, se aseamana cu Ahiba Inu si Akita. Initial, rasa a fost creata pentru jocurile de vanatoare, atat de animale mici, cat si mari, precum caprioarele.

Temperament

Aproape toti cainii Jindo au o vointa puternica si un temperament independent. Le place sa hoinareasca si sunt spirite destul de libere. Pot fi foarte protectori cu persoanele iubite si cu teritoriul lor. Datorita acestor trasaturi de caracter, acesti caini nu sunt recomandati persoanelor fara experienta. La fel ca majoritatea raselor independente, acesti caini au nevoie de un stapan ferm, dar totusi afectuos. Persoana care reuseste sa merite respectul cainelui Jindo va fi rasplatita cu loialitate neconditionata si supunere. Ca si jindoin cazul celorlalte rase, temperamentul cainelui Jindo variaza in functie de calitatea imperecherii si mediul de viata. Cainele tipic, este foarte afectuos cu cei iubiti si rezervat cu strainii. Un Jindo tipic nu isi va manifesta afectiunea fata de alti oameni de la prima intalnire. Chiar si cei mai expresivi dintre ei sunt prietenosi intr-un mod rezervat. Sunt excelenti caini de paza si vor pazi casa si familia pana la moarte, daca va fi necesar. Socializarea timpurie cu straini prietenosi, alti caini, pisici si, mia ales, copii este puternic recomandata, datorita instinctului extrem de protectiv al acestor caini. Datorita insinctului lor de dominare destul de violent, nu sunt recomandati in preajma animalelor mici, precum hamsteri sau iepuri. In Corea, nu exista legi care sa oblige cainii mari sa umble cu lesa in public, acestia plimbandu-se liberi. Nu au fost, insa, raportate incidente care sa aiba ca protagonisti acesti caini. Singurele lor agresiuni par sa fie indreptate spre altijindo caini si doar ca sa-si stabilasca dominatia sau teritoriul.

Ingrijire

Jindo are o blana dubla care naparleste masiv de doua ori pe an. In timpul perioadei de naparlire, blana trebuie sa beneficieze de o ingrijire suplimentara. Baile cald pot sa ajute in acest proces. Periatul zilnic este necesar pentru a indeparta firele moarte din substrat. Altfel, trebuie sa fii pregatit pentru ghemotoace mari de blana prin casa.

Dresaj

Socializarea timpurie şi dresajul trebuiesc făcute cu respect, fermitate, corectitudine şi consecvenţă. Formarea corespunzătoare de către proprietar este absolut esenţială şi poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Activitate

Cainilor din rasa Jindo ar trebui sa li se permita sa traiasca in interior, alaturi de ceilalti membri ai familei, intr-u cat, daca li se va permite sa sta intr-o curte, acesti caini vor intra in tot felul de belele datorita plictiselii sau a singuratatii. Se stie despre acesti caini ca pot escalada pereti sau garduri destul de inalte. Oricat de independenti ar fi, prima lor dorinta este sa fie alaturi de stapanii lor. Daca beneficiaza de suficient exercitiu fizic, cainii Jindo pot fi colegi de apartament foarte agreabili. In ceea ce priveste auto-ingrijirea, acesti caini sunt precum pisicile. In plus, nu sunt foarte greu de dresat.
Cainii din rasa Jindo au nevoie de spatiu pentru a se misca. Acestor caini le place sa hoinareasca si sa-si investigheze (care, pentru ei, este in continua expansiune). Datorita temperamentului lor, este bine ca atunci cand sunt plimbati sa fie tinuti in lesa. Doua plimbari de circa 30 de minute pe zi ar trebui sa le fie suficiente

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu