Komondor

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: Mascul: 36; Femela:32 Kg
Inaltime: Mascul: 70; Femela 65 cm
Culoare: : alb

(3 / 1 voturi)

Descriere

Komondorul este un ciobănesc cu aptitudini extrem de puternice de apărător. Este inteligent, independent, hotărât şi încăpăţânat. Are tendinţă de a fi rezervat faţă de străini, văzăndu-şi familia ca o turmă care trebuie protejată. Are un simţ foarte dezvoltat al teritoriului, motiv pentru care trebuie atent supravegheat cănd sunt în preajma musafirilor. Komondorul este loial cu membrii familiei şi necesită foarte puţină mişcare. Nu este un căine zgomotos dar întotdeauna este vigilent cu prădătorii. Nu ascultă decăt de un stăpân, căruia îi este fidel şi devotat. Are o mare forţă în luptă şi un aspect ce provoacă frică. Este deosebit de rezistent, perseverent, cu un caracter independent şi voluntar. Posedă o blană imensă, care-l apără de frig, căldura şi de muşcaturi. Preferă viaţa în spaţiul liber, dar nu este refractar la confortul asigurat de stăpân. Komondorul este făcut pentru rolul de căine ciobănesc. Este robust, rezistent şi posedă o „armură” impresionantă. Această blană voluminoasă le asigură o protecţie foarte eficientă atăt împotriva temperaturilor scăzute, căt şi a celor ridicate, dar, în acelaşi timp, reprezintă un disconfort în cazul unui climat umed. Este un căine foarte curajos, excelent luptător şi mereu alert. A fost folosit cu predilecţie ca paznic şi protector al turmelor de ovine, bovine şi a hergheliilor. Blana sa îl ajută să se integreze foarte bine în ansamblul turmei de oi, făcăndu-l să semene cu una din acestea. Acest lucru i-a conferit mereu un avantaj pentru a contracara foarte rapid şi prin surprindere atacurile pradatorilor, fie ei urşi sau lupi. In lupta cu prădătorii Komondor rămăne protejat de blana sa păsloasă, permităndu-i să riposteze în forţa şi să se impună.
Blana albă, cu „snururi" a Komondorului este unică, adesea descris ca avănd dreadlock. Snururile au textura paslei, avand aspectul unui cap de mop. Ca pui, au părul pufos şi ondulat. Pielea este pigmentata, gri. Komondorii sunt robusti si puternici.

Temperament

Este un caine inteligent, vigilent si foarte curajos.Tinuta masiva trezeste teama. Este calm, echilibrat si nu latra prea mult, atacand pe neasteptate. Este deosebit de credincios stapanului, dar ataca strainii. Nu se intelege cu alte animale de pe teritoriul sau. Se intelege relativ bine cu copiii din familie.

Ingrijire

Blana acestei rase nu se perie, dar trebuie smulse cu mana smocurile care se formeaza din puful care cade daca vrem sa se formeze o blana sub forma de franjuri. Baia se recomanda doar vara deoarece ii trebuiesc mai multe zile pentru a se usca.

Dresaj

Dresajul trebuie sa fie ferm si consecvent. Intelege greu, dar odata inteles un ordin nu-l va incalca. Nu este potrivit pentru activitatile de dresaj sau alte sporturi.

Activitate

Putin pretentios, este rezistent la intemperii. Are nevoie de un stapan hotarat si cu experienta in cresterea cainilor. Necesita spatii pentru miscare, socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu