Kooikerhondje

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Cainele de vanatoare de rate olandez
Grupa: Altele
Talie: medie
Greutate: 9-11 Kg
Inaltime: 36-41 cm
Culoare: : alb si rosu, portocaliu si alb .

(1 / 1 voturi)

Descriere

Este o rasa olandeza veche crescuta pentru a vana ratele salbatice. Cand numarul acestora a scazut, aceasta rasa a fost in prag de disparitie, dar iubitorii au reusit sa o revitalizeze, astfel ca astazi este destul de raspandita in Olanda, dar mai putin in alte parti.
Este un caine de talie mica spre medie, putin mai lung decat inalt, suplu. Are un craniu lat, bot nu prea lung, format conic, cu un nas negru. Ochii nu sunt prea mari, migdalati, caprui. Urechile sunt scurte, late si lasate pe langa cap. Coada este lunga, varful usor curbat si bine imblanita. Blana este dubla cu un prim strat pufos si scurt si un strat exterior de lungime medie, neted sau usor ondulat. Este de culoare alba cu pete portocalii si o stea alba pe cap. Blana este mai scurta pe cap si mai lunga formand usoare franjuri pe piept, abdomen, coada, picioare si pe urechi unde are si “cercei” lungi de culoare neagra.

Temperament

Este un caine inteligent, curajos, vioi, energic, sensibil, latra destul de putin. Este afectuos, devotat familiei si se ataseaza mai ales de o persoana, accepta copiii dar daca este necajit poate deveni iritabil. Nu se imprieteneste cu oricine, fiind rezervat si suspicios cu strainii. Daca este socializat de mic cu alti caini si alte animale din gospodarie le va accepta.

Ingrijire

Blana acestui caine are nevoie de un periaj regulat pentru a-si pastra aspectul ingrijit. Daca este nevoie trebuie taiat parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare sau din urechi pentru a le mentine curate.

Dresaj

Este un caine inteligent, dornic sa fie pe plac stapanului, sensibil la intonatia vocii si de aceea dresajul nu este dificil. Totusi, trebuie sa fie destul de ferm, echilibrat, consecvent fara a fi dur, sever ci mai curand bland, afectuos. Are nevoie de socializare si dresaj.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii si se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Este recomandat persoanelor active, caci ii place miscarea, alergatul, joaca, ii place sa faca aport, sa inoate, are aptitudini pentru concursuri de agilitate, dresaj, flyball.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu