Lowchen

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Non-sportiv
Talie: mica
Greutate: 4-8 Kg
Inaltime: 30-36 cm
Culoare: : orice culoare sau combinatii de culori

(2 / 1 voturi)

Descriere

Ca toti ceilalti Bichoni si acesta are origine mediteraneana. S-au gasit referiri legate de acest caine inca din secolul al XV-lea. Este o rasa distincta de mai bine de patru sute de ani. Numele ii vine de la tunsoarea caracteristica asemanatoare cu a leului. A cunoscut o mare faima mai ales in Belgia.
Este un caine de talie mica, cu aspect patratos. Capul este proportional cu corpul, craniul egal ca lungime cu botul, dar destul de lat, nas mare si negru. Ochii sunt rotunzi, mari, de culoare inchisa. Urechile sunt de lungime medie, lasate pe langa cap si bine acoperite cu blana. Coada este de lungime medie si are la varf un smoc de par lung sub forma de panas. Blana este formata din par destul de lung, usor ondulat, des, moale. Poate avea diverse culori, unicolor sau patat. Cele mai intalnite culori sunt alb, negru si crem.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, vesel, jucaus, sensibil, sociabil si prietenos. Ascultator si devotat stapanului, jucaus si afectuos cu copii, se intelege bine cu alti caini si alte animale. Este alert cu strainii.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata cu regularitate pentru a nu se incalci si pentru a inlatura firele de par moarte deoarece nu naparleste. Acesti caini sunt tunsi caracteristic rasei, indiferent daca vor fi prezentati sau nu la expozitii. La tunsoarea traditionala partea din spate a cainelui este rasa, la fel ca membrele posterioare si o parte a cozii lasandu-se doar un tampon de blana la glezne si varful cozii.

Dresaj

Este un caine inteligent, ascultator si invata usor ceea ce i se cere si de aceea este usor de dresat.

Activitate

Este un caine care se simte foarte bine intr-un apartament, langa o familie iubitoare. Are un nivel scazut de activitate, dar nu refuza cand si cand cate o plimbare mai lunga.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu