Happy Dogs » » »
Appenzell Mountain Dog

Appenzell Mountain Dog

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Appenzeller; Appenzell Cattle Dog; Appenzell Sennenhunde; Appenzeller Mountain Dog
Grupa: Altele
Talie: mare
Greutate: Mascul: 27-32; Femela: 23-27 Kg
Inaltime: Mascul: 56-58 Femela: 46-51 cm
Culoare: Tri-Color; Black, tan, and white.

(1 / 1 voturi)

Descriere

Appenzeller este una dintre cele patru rase de caini de munte elveţieni. Celelate rase sunt: Ciobanescul de Berna, Ciobanescul de Entlebucher şi Câinele Mare de Munte elveţian.
Sennenhunde Appenzeller este o rasa de caine de lucru, care a fost dezvoltata în Elveţia, pentru a fi folositi in paza, salvare şi munci agricole în general. Clubul de rasa a fost înfiinţat în Elveţia în 1906. Dr. Heim, care a scris standardul rasei oficial în 1914 este de asemenea cunoscut pentru munca sa în păstrarea altor rase elveţiene.
Dintre cele patru rase alpine, Ciobanescul de Appenzell este cel mai puţin cunoscut şi este extrem de rar.

Temperament

Ciobanescul de Appenzell este musculos, atletic si puternic. Appenzell-ul este rezistent si agil.
Ciobanescul de Appenzell nu este recomandat pentru proprietarii care nu au mai avut caini. Desi sunt companioni loiali si devotati, aceasta rasa nu este doar un animal de companie este în primul rând, o rasa de lucru. Sunt rezistenti, curajosi şi afectuosi, extrem de protectori ai familiei, casei şi teritoriul. Ciobanescul de Appenzell se intelege bine cu copii mai marii si atenti. Se inteleg bine si cu alti caini si animale de companie cu care au crescut. Appenzell-ul devine distructiv daca se plictisesc sau sunt lasati singuri si au o tendinta de a latra neîncetat.

Ingrijire

Ciobanescul de Appenzell necesită periaj ocazional cu o perie fermă pentru a îndepărta părul mort. Este important să se verifice frecvent urechile şi ghearele. Trebuie spalat doar cand este necesar. Naparleste foarte tare. Datorită rarităţii acestei rase nu sunt cunoscute probleme de sanatate.

Dresaj

Socializarea timpurie si dresajul sunt absolut cruciale. Rasa Appenzell Mountain Dog este foarte inteligenta dar necesită o manipulare de poziţie dominantă. Nu raspund la metodele dure. Formarea trebuie să fie făcut cu fermitate, respect, corectitudine şi consecvenţă.

Activitate

Ciobanescul de Appenzell nu este recomandat pentru un apartament sau viaţa la oraş. Aceasta rasa necesita o exagerat de multe exercitii fizice si stimulare mentala. Ei traiesc cel mai bine într-un mediu rural cu o treabă de făcut.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu