Bichon Maltez

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Maltese, Roman Ladies' Dog, Maltese Lion Dog
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 2-3 Kg
Inaltime: 23-25 cm
Culoare: : alb

(4 / 4 voturi)

Descriere

Dintre rasele Bichon, rasa Maltese este cea mai veche. Exista in epoca faraonilor. Urme ale acestor caini s-au gasit in Egipt si in Grecia cu 350 i.e.n. In mormantul lui Ramses al II-lea s-au gasit statuete ce reprezinta acest tip de caine. Sunt atestari din care rezulta ca era cunoscut in Italia in epoca imparatului Claudius, in anul 45 i.e.n. Aristotel il numea “ favoritul doamnelor “. Autorii antici remarcau deseori frumusetea rasei, grecii erau atat de indragostiti de aceasta rasa incat au construit chiar monumente funerare pentru ei. Un tablou al lui Titian, pictat in 1576 reprezenta un Maltese foarte asemanator cu cel de astazi. A fost cainele cel mai indragit in Evul Mediu, in epoca Renasterii si continua sa fie si astazi.
Este un caine mic foarte elegant, cu aspect patrat. Capul este proportional fata de corp, craniul lat si plat, stop proeminent, bot destul de lung, proportional fata de craniu, acoperit cu par lung, nas mare si negru. Ochii sunt rotunzi, mari si negri. Urechile de forma triunghiulara, de lungime medie, sunt acoperite cu un par bogat, lung si lasate pe langa cap. Coada este destul de lunga, purtata rulat deasupra spatelui si acoperita cu par bogat. Parul este lung, fin, matasos, des, stralucitor si foarte bogat si acopera intregul corp, capul, coada, picioarele pana la labe. Este alb curat sau sidefiu si purtat cu o carare pe mijlocul spatelui.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, istet, jucaus, foarte prietenos, sociabil, sensibil. Este ascultator, afectuos si foarte devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, dar destul de precaut si vigilent cu strainii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana acestui caine necesita periaj si pieptanat zilnic si spalat regulat. Se va indeparta parul crescut in exces la colturile ochilor, in urechi, dintre pernutele de la picioare. Nu naparleste in mod obisnuit dar parul mort se inlatura prin periere. Parul de pe frunte se prinde cu o bentita sau fundita pentru a nu acoperi ochii. Petele de lacrimi pot fi sterse daca sunt inestetice cu solutii speciale.

Dresaj

Este un caine inteligent care vrea sa faca pe plac stapanului, sensibil si de aceea dresajul se face cu usurinta. Trebuie sa fie bland si consecvent.

Activitate

Este un caine care se simte foarte bine intr-un apartament, alaturi de un stapan iubitor, afectuos si care are suficient timp zilnic pentru a ingriji cainele. Are un nivel de activitate scazut dar nu refuza cand si cand o plimbare mai lunga. Are nevoie de socializare si dresaj.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu