Mastiff Neapolitan

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Mastino Napoletano; Mastiff de Napoli
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: 75 Kg
Inaltime: Mascul: 66-76; Femela: 61-71 cm
Culoare: : albastru-gri, gri, negru, maro sau roscat. Poate avea pete alb pe piept si pe picioare.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Mastiff-ul Neapolitan este un caine originar din Italia, datand inca din anul 300 i.Hr, cand stramosii rasei apareau alaturi de Alexandru cel Mare. In timpurile Romei antice, Alexandru cel Mare era cunoscut pentru cresterea si imperecherea cateorva rase de talie mare in directia crearii unui caine cu parul scurt, cunoascut sub denumirea de Molossus (molos). Mastiff-ul Neapolitan este considerat a fi un descendent al Molossului.

In sudul Italiei, crescatorii de animale au dorit sa creeze un mastiff care sa pastreze dimensiunile si forta Molossului. Ei isi doreau un caine cu o alura impunatoare pentru protectie, dar suficient de prietenos si bland, incat sa stea acasa cu familia. Din incrucisarea Molossului cu mastiff-ul tibetan a aparut Mastiff-ul Neapolitan care avea toate caracteristicile dorite.

Pana la al doilea razboi mondial, Neapolitan-ul a fost un secret de pret al Italiei. Dupa razboi, italienii au inceput sa promoveze aceasta rasa de caini in intreaga lume. Pana in 1973, rasa, in cele din urma s-a facut cunoscuta in Statele Unite si Clubul Mastiff-ului Neapolitan din America a luat nastere. Populatia de Mastiff Neapolitan a crescut simtitor in Statele Unite, astfel ca in mai 2004, American Kennel Club a acceptat rasa de caini ca membra a grupei de utilitari.
Mastiff-ul Neapolitan este un caine cu un cap lat cu multe falduri si cute, falci atarnand in jos si gusa pronuntata. Ochii sunt situati profund in orbite si ascunsi sub pleoapele superioare care atarna. Urechile Mastiff-ului Neapolitan pot fi cupate sau nu in functie de preferinta proprietarului si de serviciul cainelui. Corpul acestui caine este foarte greu, osos si bine imbracat cu musculatura cu o coada purtata drept in sus (vertical) sau indoita usor peste spate. Blana (roba) este scurta si deasa cu o lungime uniforma a firului de par pe intreaga suprafata a corpului. Culorile robei acestui caine includ game de gri, nergu, mahon si cafeniu cu pete albe, compacte pe piept si degete la unii caini.

Temperament

Este un caine atent, linistit, curajos, inteligent, echilibrat, agresiv. Nu prea latra. Sunt toleranti cu copiii, chiar iubitori daca nu-i sacaie. Este protector, tandru chiar cu stapanul. Are tendinte de dominare asupra altor caini, iar alte animale le accepta daca a fost socializat cu ele de mic.

Ingrijire

Blana trebuie curatata de parul mort in perioada de naparlire. Pliurile de pe fata trebuie curatate periodic cu o solutie speciala pentru a nu se infecta. De asemenea, in pielea din jurul gurii pot ramane resturi de mancare, de aceea trebuie curatata zilnic. Nu trebuie tinuti in soare un timp indelungat.

Dresaj

Acest caine nu este foarte dificil de dresat dar totusi este recomandat ca dresajul sa fie facut de o persoana cu experienta. Are nevoie de un dresaj bland, echilibrat, consecvent, cu rabdare. Cat sunt mici nu trebuie lasati sa faca mult efort, sa-si consume energia intr-un ritm prea mare. Ajuns la maturitate, nu simte nevoia sa faca prea multa miscare.

Activitate

Este un caine mare, de aceea are nevoie de spatiu de miscare. Se poate acomoda si intr-un apartament pentru ca are un nivel scazut de activite, dar trebuie tinut cont de marimea lui. Se recomanda sa fie un stapan cu experienta in cresterea cainilor.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu