Ogar Afgan

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Afghan Hound
Grupa: Vanatoare
Talie: mare
Greutate: Mascul: 27; Femela: 23 Kg
Inaltime: Mascul: 69; Femela: 64 cm
Culoare: toate culorile dar fara pete

(3 / 0 voturi)

Descriere

Câinele din rasa Afghan Houd face parte dintr-o familie cu vechime în istoria raselor canine. Sunt câini care, în vechime, erau crescuţi pentru viteză şi abilităţile date de forma aparte a corpului, nicidecum pentru blană sau aspect. Blana groasă şi deasă ce îi caracterizează i-a ajutat în timpul partidelor de vânătoare din munţii din Afghanistan. Vânau iepuri de câmp şi gazele. Printre localnicii munţilor câinii Afghan Hound sunt denumiţi Tāzhī sau Tāzī. Afghan hound a crescut mult în popularitate şi este un companion minunat. Distant, elegant si devotat, aceasta rasa este, de asemenea, foarte loiala, dar poate fi rezervata in preajma strainilor. Socializarea este o necesitate pentru aceasta rasa.

Temperament

Frumoasă şi inteligentă, aceasta rasa este foarte des vazuta in ringul de spectacol. Cainele afgan este foarte demn, dar poate fi neascultător dacă nu este instruit în mod corespunzător. Daca i se ofera un camin si o familie potrivita poate deveni lumina familiei.
O rasa foarte dulce, loiala si afectuoasa. Cainele afgan este de asemenea foarte sensibil şi ar trebui să fie tratat ca atare, se intelege bine cu copii mai mari şi se pot intelege foarte bine cu alte animale cu condiţia sa se faca socialiazarea in jurul acestora.

Ingrijire

Câinele Afghan Hound e un aristocrat, întreaga sa înfăţişare denotă demnitate şi o oarecare superioritate. Are fruntea dreaptă, capul mic şi privirea unei fiinţe ce visează la anii tinereţii.
Blana afganului necesita destul de multa atenţie. Baile sunt necesare o dată pe săptămână pentru a menţine blana frumoasa. Sunt necesare unelte speciale de ingrijire pentru aceasta rasa. Este recomandat sa nu treaca 3 zile fără să fie periat, în caz contrar blana se va încurca.

Dresaj

Câinele Afghan Hound poate fi distant şi retras dar foarte zvăpăiat şi fericit atunci când se joacă. Această rasă are reputaţia de a fi greu de învăţat să asculte ordine. Sunt orgolioşi şi au multe trăsături "pisiceşti", adică nu pot fi dresaţi să asculte de stăpân şi se răsfaţă când au chef. Pe scurt, câinele Afghan Hound este o fire independentă de aceea n-ar trebui să fi surprins dacă ignoră comenzile primite.

Activitate

Au nevoie de exerciţii zilnice pentru a se menţine în formă, plimbări lungi sau ieşiri în curte. Sunt foarte buni câini de apartament, în ciuda aspectului "pletos" au nevoie de căldură şi un culcuş moale şi cald.
Apa proaspătă trebuie să fie întotdeauna disponibilă, întrucât aceasta rasa are o blana lunga care il poate infierbanta.Se recomanda treizeci de minute de alergare pe zi.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu