Happy Dogs » » »
Cainele de Cireada Australian

Cainele de Cireada Australian

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Australian Cattle Dog/Blue Heeler ;Australian Blue Heeler; Queensland Blue Heeler; Queensland Heeler; Red Heeler; Australian Heeler; ACD
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: 16-20 Kg
Inaltime: Mascul: 46-51; Femela: 43-48 cm
Culoare: albastrui sau roscat pestrit

(3 / 2 voturi)

Descriere

Cainii de Cireada Australieni sunt animale inteligente si dragalase. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta rasa este originara din Australia.

Temperament

Extrem de inteligent, se plictiseste usor, poate dezvolta probleme comportamentale, are nevoie de foarte multa activitate, loial, protector, agresiv cu alti caini, dominant, usor de dresat
Cainele de cireada australian este un caine cu un puternic instinct de turma si de paza, foarte inteligent si foarte loial. Este un companion credincios ,dar totodata are si energia si puterea de a lucra toata ziua . Are un temperament foarte echilibrat.
Este un excelent caine de familie, adora sa mearga cu masina sau sa-si insoteasca stapanul in plimbarile calare, doar pentru a fi in compania lui Ca si caine de ferma, isi indeplineste sarcinile cu multa responsabilitate si rigurozitate , adunand turmele sau gasind animalele ratacite prin tufisuri . Multi dintre acesti caini isi insotesc stapanii in actiunile de voluntariat din casele de copii orfani sau de handicapati fizic sau mintal, in cadrul unor actiuni de terapie pentru aceste categorii sociale. Sunt caini care solicita destul de mult atentia si preocuparea stapanului, insotindu-l din camera in camera , dorind sa fie tot timpul in prezenta acestuia. Deoarece au un puternic instinct de protectie a teritoriului si a bunurilor stapanului, acesti caini trebuie controlati cu fermitate, pentru a nu deveni excesiv de agresivi.

Ingrijire

Blana scurta si rezistenta la intemperii a cainelui de cireada australian necesita o minima ingrijire si este foarte usor de intretinut. Pieptanarea si perierea cu o perie din par de porc si imbaierea numai atunci cand este absolut necesar sunt singurele lucruri pe care trebuie sa le respectati pentru a-i mentine companionului dumneavoastra blana in excelente conditii. Cainele de cireada australian naparleste o data sau de doua ori pe an. Aceasta rasa este predispusa la probleme de sanatate, surditate si displazie de sold.

Dresaj

Cainii de cireada exceleaza in diferite sporturi. Competitiile de frisbee si flyball sunt preferatele cainilor de cireada australieni. Inteligenta lor rar intalnita ii face sa fie usor de dresat.

Activitate

Cainii de cireada australieni sunt incredibil de energici, motiv pentru care necesita un antrenament intens pentru a-si consuma energia. Miscarea are o importanta majora in definitivarea comportamentului rasei. Daca nu beneficiaza de suficient antrenament, cainele de cireada australian se plictiseste si devine distrugator.
Nu este potrivit pentru apartament, are nevoie de o curte mare

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu