Pointer

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 25-34; Femela: 20-29 Kg
Inaltime: Mascul: 64-71; Femela: 58-66 cm
Culoare: : alb galbui, alb cu rosu-inchis, alb cu negru sau combinatii de 3 culori cu pete mai mari localizate mai ales pe cap si la baza cozii.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Asupra originii Pointerului parerile chinologilor sunt diferite. Cele mai multe considera ca stramosul acestora este Pointerul Spaniol adus in Anglia in 1713 de ofiterii englezi. Prin mai multe incrucisari cu Foxhound, Bloodhound si Ogarul cenusiu, printr-o selectie atenta s-a obtinut exemplarul de astazi. Numele ii vine de la “Pero del punta”- “Caine pontator” care in engleza a devenit “Pointer”.
Este un caine de talie mare, musculos, puternic, cu un aspect elegant, nobil. Are un corp bine construit, simetric, cu un aspect patrat. Capul este porportional cu corpul, craniul de latime medie, stop pronuntat, botul dreptunghiular este in vant si tesit. Ochii sunt mari, rotunzi, usor bulbucati, de nuanta inchisa. Urechile sunt prinse normal, de lungime medie cu varfuri rotunjite, atarna pe langa cap. Coada este de lungime medie, format conic si este purtata lasat sub forma de sabie sau dreapta la nivelul spatelui. Blana are un par scurt, neted, lucios, bine lipit de corp. Pot avea combinatiile de culori: alb galbui, alb cu rosu-inchis, alb cu negru sau combinatii de 3 culori cu pete mai mari localizate mai ales pe cap si la baza cozii.

Temperament

Este un caine inteligent, energic, vioi, prietenos, echilibrat, muncitor, entuziast. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, este prietenos chiar cu persoanele necunoscute. Se intelege bine cu alti caini si daca a fost socializat de mic se intelege bine si cu alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Periajul cu o perie de cauciuc pentru a indeparta parul mort in perioada de naparlire este suficient pentru a ingriji blana acestui caine.

Dresaj

Este un caine inteligent si ascultator si dresajul lui nu este greu de facut. Cu o abordare blanda si iubitoare dar consecventa se pot obtine rezultatele dorite.
Este cel mai bun caine pontator de campie dar poate vana si in padure sau mlastini cu o pasiune deosebita pentru vanatoare. Unii pui fac proba cainelui de aret de la opt saptamani. Este un placut companion.

Activitate

Este un caine cu un nivel ridicat de activitate caruia ii place sa faca multa miscare si sa aibe ocupatie. Este un caine recomandat persoanleor active care isi pot face timp zilnic pentru a se ocupa de caine, deoarece ii plac plimbarile lungi, ii place sa alerge. Este un caine foarte rezistent la oboseala si caldura. Se simte cel mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca liber.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu