Pomeranian

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 1-3 Kg
Inaltime: 20-28 cm
Culoare: : toate culorile

(4 / 1 voturi)

Descriere

Aceasta rasa a fost dezvoltata in regiunea Pomerania din Germania, de unde ii vine si numele si este descendenta a cainilor germani de tip spitz. Rasa a fost creata in Marea Britanie in secolul al XIX-lea reducand dimensiunile rasei Mittel Spitz prin imperecheri selective. Interesul reginei Victoria pentru aceasta rasa a adus la cresterea popularitatii ei. Imperecherile selective din secolul al XX-lea au dus la cresterea lungimii blanii dar si la reducerea taliei.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, galagios, curajos iar uneori chiar imprudent, vigilent, energic, dornic sa invete. Foarte loial familiei, accepta copiii numai sa nu il sacaie prea mult. In general se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie. Cateodata sunt prea viteji fata de cainii mai mari si trebuie protejati. Este vigilent cu strainii.

Ingrijire

Este un caine foarte curat, unii asemanandu-l cu o pisica. Trebuie pieptanat si periat cam o data la trei saptamani. Un periaj prea des sau prea insistent poate afecta stratul inferior.

Dresaj

Este un caine care se dreseaza usor pentru ca este inteligent si dornic de a invata. Trebuie invatat de mic sa-si limiteze latraturile in prezenta musafirilor pentru a nu deranja cand este tare galagios. Ii plac plimbarile si sa se joace.

Activitate

Este un caine care se adapteaza foarte bine vietii intr-un apartament, avand un grad moderat de activitate, nu necesita multe si lungi plimbari sau activitate intensa. Este potrivit pentru o persoana mai putin activa. Are nevoie de socializare si dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu