Happy Dogs » » »
Caine de apa portughez

Caine de apa portughez

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Portuguese Water Dog
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: Mascul: 19-27; Femela: 16-23 Kg
Inaltime: Mascul: 51-58; Femela: 43-53 cm
Culoare: : neagra, alba, maro sau combinatie a acestor culori.

(3 / 1 voturi)

Descriere

Acest caine se pare ca descinde din cainele de apa Barbet si a fost folosit pe coasta Portugaliei de catre pescari. Acesti caini se uitau dupa bancuri de pesti de pe marginea barcilor si apoi sareau in apa si “manau” bancul de peste in navoadele pescarilor, aportau franghii, transportau mesaje de la barca la barca sau latrau puternic pe timp de ceata pentru a atentiona ambarcatiunile aflate in apropierea barcii stapanului lor. Odata cu declinul pescuitului, rasa a fost aproape de disparitie, dar iubitorii au revitalizat-o devenind un cautat caine de companie. Este cainele Presedintelui Obama.
Este un caine de talie medie, robust, musculos, bine proportionat. Are un cap puternic, cu botul un pic mai scurt decat craniul. Ochii si nasul sunt de culoare maro sau neagra. Urechile sunt lungi, late, acoperite bine cu par, lasate pe langa cap. Labele sunt acoperite cu par si au membrana interdigitala. Coada este lunga si imblanita. Dupa felul blanii sunt doua varietati: una este cu par lung, usor ondulat, lucios si nu prea des, deasupra capului si urechilor avand parul mai lung formand un fel de claie; alta, cu parul mai scurt, cret, cu bucle dese si fara luciu si nu are claia de par de pe cap, parul pe aceste portiuni fiind la fel de lung ca pe restul corpului, Cele doua varietati au aceleasi caractere morfologice.

Temperament

Este un caine inteligent, foarte curajos, vioi, ii place sa munceasca pentru stapan, voluntar, impetuos. Are un simt al mirosului si un vaz foarte dezvoltate, este un inotator si un scufundator extraordinar. Este ascultator si foarte devotat stapanului, se intelege foarte bine cu copiii, accepta fara dificultate compania altor caini sau altor animale din gospodarie. Este un caine prietenos, sociabil.

Ingrijire

Blana acestor caini trebuie periata si pieptanata cu regularitate. Varietatea cu par ondulat si lung este de obicei tunsa pe picioarele din spate(tunsoare de munca) pentru a inota mai usor.

Dresaj

Este un caine inteligent, pricepe repede ce i se cere, ii place sa munceasca pentru stapan si de aceea dresajul nu ridica probleme. Trebuie sa fie un dresaj consecvent, variat si vesel mai ales daca este alternat cu momente de joaca.

Activitate

Acest caine se simte bine langa un stapan activ si intr-o curte ingradita unde se poate misca liber. Se poate acomoda si intr-un apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care are nevoie. Are un nivel ridicat de activitate si ii place foarte mult sa inoate, sa faca aport din apa, are inclinatii pentru diverse sporturi canine. Are nevoie de dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu