Presa Canario

Canise: 3 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Altele
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 45; Femela: 39 Kg
Inaltime: Mascul: 58-66; Femela: 56-64 cm
Culoare: : dungat pe fond cenusiu, cenusiu si cafeniu cu marcaje albe pe gat si piept si o masca inchisa la culoare in jurul ochilor si a fetei.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un caine musculos cu o personalitate puternica. Aceasta rasa a fost initial utilizata la luptele de caini si a fost creata in urma incrucisarii cainilor de cireada, acum disparuti, care fusesera adusi in Insulele Canare de catre colonistii spanioli. Cainii Presa Canario au fost caini de lupta extraordinari, dar numarul lor a scazut aproape pana la disparitie atunci cand luptele de caini au fost interzise in anii 1940. In 1960, cativa crescatori interesati s-au straduit sa restabileasca rasa prin incrucisarea rasei Perro de Ganado Majorero cu alte rase de talie mare. In urma acestei incrucisari au aparut doua varietati.

Presa Canario care provine din Insula Gran Canare este un caine de talie mare si puternic obtinut in urma incrucisarii cainilor aparuti dupa incrucisarea initiala cu mastiff-ul si marele danez. Cealalta varietate provine din Tenerife si este mai agila. Aceasta varietate a fost creata prin incrucisarea bulldog-ului, bullmastiff-ului, marelui danez, Staffordshire bull terrier-ului, pitbull-ului si dogului de Bordeaux.

Astazi, Presa Canario se spune ca este un metis rezultat in urma tuturor incrucisarilor mentionate si a straduintelor multor crescatori, metis care este dotat cu toate caracteristicile unui excelent caine de cireada si de paza si protectie. Cu toate acestea, acesti caini sunt interzisi in cateva state datorita tendintei lor spre agresivitate.

Temperament

Presa Canario are un caracter puternic si agresiv innascut, avand nevoie de un stapan care sa stie sa-l domine. Acest caine este un luptator formidabil, dar este foarte loial stapanului sau. Sunt caini de paza inegalabili, simpla lor infatisare fiind un factor intimidant, fara sa mai mentionam abilitatea lor de a infrunta intrusii. Detinut de persoana nepotrivita, acest caine poate deveni periculos, dar cu un stapan ferm si consecvent el poate fi un companion devotat si agreabil. In concluzie, ceea ce trebuie sa stiti este ca Presa Canario nu este un caine indicat pentru persoanele neexperimentate.

Ingrijire

Presa Canario necesita o minima ingrijire. Periati-l o data pe zi pentru a-i mentine blana scurta stralucitoare si curata. Imbaierea sau toaletarea se vor efectua numai cand este necesar. Acest caine naparleste moderat.

Dresaj

Presa Canario are nevoie de un program complex de socializare inceput inca din copilarie si de un dresaj de supunere si ascultare. Sunt caini foarte independenti si au nevoie de un stapan experimentat pentru a-i putea controla.

Activitate

Presa Canario rasa nu este recomandat pentru viata la apartament. Ei traiesc cel mai bine intr-o curte ingradita bine intr- o zona rurală. Ei sunt foarte atletici şi se bucură de exerciţiu zilnic.Presa Canario trebuie să fie în lesa cu botnita pusa daca vreti sa iesiti cu el in public.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu