Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 6-8 Kg
Inaltime: 25-28 cm
Culoare: : negru, gri-argintiu, bej, cafeniu cu masca si urechi negre.

(4 / 1 voturi)

Descriere

Ca si in cazul altor rase, istoria reala a Pug-ului este neclara. Ceea ce este stiut este ca, caini similar Pug-ului pe care il stim noi astazi, au apartinut manastirilor buddiste din Tibet inainte de anul 400 i.Hr. Exista unele controverse cu privire la originea sa. Unii experti sunt de parere ca, Pug-ul ar proveni din Tinuturile de Jos si ca ar fi fost adus din Orientul Indepartat de catre negustorii olandezi, avand ca stramos o varietate de pekinez cu parul scurt. O alta teorie sustine ca Pug-ul ar fi rezultatul incrucisarii unor varietati de Bulldog de talie mica sau a mastiff-ului francez (dogul de Bordeaux). Pug-ii au fost preferatii artistului Hogarth, care si-a inclus Pug-ul personal, Trump, in cateva dintre lucrarile sale. Din secolul al XVI-lea, Pug-ul a devenit un caine de salon pentru aristocratii curtilor regale europene, atingand o maxima de popularitate in Epoca Victoriana. Ulterior, ei au aparut in Japonia si Europa, devenind favoritii curtilor regale. Pana la jumatatea secolului al XVI-lea, Pug-ul a fost un caine popular in Olanda.

In intreaga istorie, Pug-ul a jucat multe roluri importante. In 1572, Pug-ul a devenit cainele oficial al Casei Orange in Olanda dupa ce i-a salvat viata lui William, printul de Orange, avertizandu-l de apropierea spaniolilor de Hermingny. In 1790, Pug-ul a devenit un animal de companie important al Josephinei, sotia lui Napoleon. In timpul in care a fost intemnitat, Napoleon primea mesaje secrete de la Josephine, ascunse in interiorul dublurii zgardei Pug-ului. In cele din urma, cand soldatii britanici au atacat palatul imperial din Beijing in 1860, acestia au descoperit cateva exemplare de Pug si Pekinez pe care le-au adus in Anglia. Popularitatea rasei a continuat sa creasca si a fost curand importata in Statele Unite. Pug-ul a fost admis in American Kennel Club in 1885.

Temperament

Este un caine inteligent, calm, sociabil, sensibil, de incredere. Este afectuos si foarte devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii. Chiar daca este vigilent cu musafirii anuntandu-i, devine apoi prietenos. Daca este socializat de mic cu alti caini, si alte animale nu vor fi probleme cand va fi mare. Simte nevoie de multa atentie si devine gelos daca stapanul da mai multa atentie altcuiva.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata ocazional cu o perie de cauciuc. Cutele de pe fata trebuie intretinute curate permanent pentru a nu se infecta. Trebuie ferit de razele solare puternice. Are tendinta de a sforai.

Dresaj

Este un caine sensibil la tonul vocii, este inteligent si de aceea cu un dresaj bland, prietenos, dar consecvent se pot obtine rezultatele dorite.

Activitate

Se acomodeaza cu usurinta la viata intr-un apartament sau o casa. Se simte bine langa un stapan sau o familie nu prea activa, dar iubitoare, atenta. Ii place sa i se dea atentie, sa faca parte din familie si nu trebuie lasat singur prea mult timp. Chiar daca se multumeste cu plimbari scurte, ii place sa alerge, sa zburde, sa se joace. Are nevoie de socializare, dresaj.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu