Samoyed

Canise: 0 | Anunturi: 1
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: Mascul: 20-29; Femela: 16-23 Kg
Inaltime: Mascul: 53-60; Femela: 48-53 cm
Culoare: : alba, crem sau combinatie intre acestea doua

(3 / 4 voturi)

Descriere

Samoyed-ul, cunoscut odata sub numele de Bjelkier dat de catre tribul nomadic Samoyede din Siberia, este un membru al familiei Spitz-ilor regasit de la un capat la altul al Polilor, Nord si Sud. Poporul Samoyede le-a permis cainilor sa se imperecheze intre ei, avand interventii minore in cadrul procesului de selectie. Acest proces a avut ca rezultat aparitia unei rase de caini similari stramosilor lor, lupii. Acesti caini erau utilizati ca si caini de sanie sau de paza de catre poporul Samoyede, protejandu-le turmele de reni. In cele din urma, acesti caini albi imaculati au devenit animale de companie. La sfarsitul anilor 1800, primii Samoyezi au fost importati de catre exploratorul Robert Scott in Anglia, unde rasa s-a dezvoltat si de unde s-a raspandit in intreaga lume.

La inceputul anilor 1900, numele rasei a fost oficial schimbat din Bjelkier in Samoyede, in afara Siberiei. In 1923, English Kennel Club a decis sa inlature ā€žeā€-ul de la sfarsitul numelui, pentru al preschimba in Samoyed. American Kennel Club, de asemenea, s-a decis sa renunte la ā€žeā€ in 1947 si rasa a fost oficial numita Samoyed si recunoscuta ca rasa proprie in clasa cainilor utilitari.

Temperament

Samoyed-ul este un caine de sanie desavarsit, caine de paza si un animal de companie. Infatisarea lor splendida si caracterul loial, supus, a atras atentia multor americani. Adora zapada si sunt fericiti sa alerge si sa se joace cu copiii. Samoyed-ul este tolerant cu alte animale de companie, dar nu trebuie luat pe incredere, deoarece sunt animale in cea mai mare majoritate posesive si pot intra in competitie afectiva cu ceilalti companioni. Va fi de buna voie prietenos cu toata lumea, chiar si cu intrusii. Sunt prea prietenosi pentru a fi utilizati ca si caini de paza, desi latratul lor ii va alarma pe proprietari de prezenta persoanelor straine. Nesilit de nimeni, se va adapta usor la viata de familie si se va intelege bine cu copiii. Nu cauta scandal, dar poate tine piept unui adversar daca este necesar.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie pieptanata mai des in perioadele de naparlire pentru a indeparta parul desprins, in rest in functie de cat par ii cade.

Dresaj

Dresajul acestui caine este dificil de facut pentru ca este independent si incapatanat. Dresajul trebuie inceput la o varsta frageda si trebuie sa fie ferm, consecvent, echlibrat, variat pentru a nu se plictisi, si trebuie facut cu multa rabdare, prietenie si respect fara a fi sever, dur, pe un ton calm, cu o voce blanda pentru a putea obtine rezultatul dorit. Trebuie socializat de mic cu alte animale din gospodarie deoarece instinctele de vanator sunt puternice si pot aparea oricand, transformand animalele mai mici din curte in vanat.

Activitate

Se simte cel mai bine in aer liber alaturi de o familie activa, intr-un mediu mai racoros. Este un caine rezistent la intemperii. Are nevoie de foarte multa miscare zilnica de genul: plimari lungi, alergat pe langa bicicleta. Ii place sa hoinareasca si de aceea ar trebui sa aveti grija ca spatiul in care traieste sa fie corespunzator ingradit.
Se va adapta bine la traiul intr-un apartament, daca i se acorda suficient timp de plimbare. Este foarte activ in casa, motiv pentru care o curticica este suficienta.
Necesita un volum rezonabil de miscare, avandu-se grija in perioadele cu vreme calda intrucat puful sau lanos inhiba pierderea de caldura produsa in urma exercitiilor, putand aparea probleme diverse.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu