Happy Dogs » » »
Schnauzer urias

Schnauzer urias

Canise: 2 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: 29-41 Kg
Inaltime: Mascul: 65-70; Femela: 60-65 cm
Culoare: : culoare neagra, sare si piper, gri-fier pana la gri argintiu.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Cainele original al acestei rase este schnauzerul standard. Este rezultatul incrucisarilor dintre Schnauzerul mijlociu, Dogul German si Bouvierul de Flandra.
Este un caine de talie mare, puternic, bine proportionat, cu o infatisare impunatoare care inspira respect. Seamana foarte bine cu schnauzerul standard doar ca este mai mare. Are un cap dreptunghiular, puternic cu botul egal cu craniul. Nasul este rotund si negru. Ochii sunt de marime medie, ovali si de culoare inchisa. Urechile de lungime medie, in forma de V sunt atarnate din nastere si pot fi taiate pentru a sta ridicate. Are sprancene stufoase, mustati si barba caracteristice acestei rase. Coada este taiata scurt si purtata ridicata cand este in alerta si orizontal cand este in repaos. Blana este dubla, cu un strat exterior cu par aspru, des si de culoare neagra, sare si piper, gri-fier pana la gri argintiu.

Temperament

Este un caine foarte curajos, inteligent, calm, muncitor, destul de agresiv cu o rezistenta fizica foarte buna. Este protector, devotat, bland chiar jucaus cu familia, dar poate deveni putin agresiv daca este provocat. Se ataseaza de stapan si nu se indeparteaza mult de acesta. In general sunt toleranti cu copiii. Socializat corect de mic ajunge sa accepte in preajma alti caini sau alte animale din gospodarie, in caz contrar pot aparea probleme.

Ingrijire

Deoarece Schnauzerul nu naparleste, parul acestui caine trebuie trimat de 2-3 ori pe an. Se indeparteaza parul crescut in exces din urechi si dintre pernitele de la picioare. Barba si sprincenele se vor pieptana frecvent pentru a nu se incalci si a nu intra par in ochi.

Dresaj

Schnauzer-ii tind a fi caini independenti si nu tolereaza antrenamentul sever, dur sau mustrarile. Sunt usor de antrenat, atata timp cat sunt utilizate tehnici cu recompensare. Schnauzer-ul urias este adesea antrenat pentru a fi caine de paza sau supraveghetor.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii caruia ii prieste viata in aer liber alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor. Necesia dresaj, socializare, exercitii.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu