Happy Dogs » » »
Schnauzer pitic

Schnauzer pitic

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 6-7 Kg
Inaltime: 30-36 cm
Culoare: : negru curat sau cenusiu, gri-fier pana la gri-argintiu, mai rar alb.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Schnauzer-ul pitic este un caine ce apartine grupei terrier-ilor in cadrul clasificarii facute de American Kennel Club. Pentru multe persoane, Schnauzer-ul este considerat cainele de companie ideal pentru familie. Existent in diferite marimi, Schnauzer-ul este un companion constiincios si curajos, precum si protector. Cu barba lor clasica si lungile lui sprancene, aceasta rasa de caini este usor de recunoscut in toata lumea.
Este un caine de talie mica, puternic, cu un aspect patrat. Capul este dreptunghiular, botul egal ca lungime cu craniul, nasul rotund si negru. Ochii sunt mici, ovali si de culoare inchisa. Urechile mici in forma literei V si pliate pe langa cap la nastere pot fi taiate pentru a sta ridicate. Are sprincene stufoase, barba si mustati lungi ce sunt caracteristice rasei. Corpul este acoperit de o blana dubla cu un prim strat scurt si pufos si al doilea strat are parul tare, aspru, des si putin zbarlit la picioare. Poate fi de culoare negru curat sau cenusiu, gri-fier pana la gri-argintiu, mai rar alb.

Temperament

Este un caine inteligent, alert, vioi, reactioneaza la orice zgomot sau miscare. Vigilent si neobosit, este loial, devotat familiei si mai ales unei persoane. Se intelege bine cu copiii, la fel si cu alte animale sau alti caini. Sunt prevazatori cu strainii si ii va latra puternic.

Ingrijire

Schnauzerul nu naparleste dar de 2-3 ori pe an blana trebuie trimata. Nu trebuie tunsi niciodata pentru ca blana se reface foarte greu, in cativa ani. Se va indeparta parul crescut in exces in urechi si intre pernutele de la picioare. Barba si sprincenele se vor pieptana frecvent pentru a nu se se incalci si sa nu-i intre par in ochi.

Dresaj

Are nevoie de un dresaj bland, consecvent si invata repede chiar daca uneori se dovedeste putin incapatanat. Ii place sa mearga la plimbare cat mai des posibil, ii place joaca.

Activitate

Acest caine traieste la fel de bine in aer liber cat si in apartament. Ii place miscarea dar se adapteaza si cu un stapan mai putin activ.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu