Happy Dogs » » »
Schnauzer standard

Schnauzer standard

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: medie
Greutate: Mascul: 18-20; Femela: 16-18 Kg
Inaltime: Mascul: 47-50; Femela: 44-47 cm
Culoare: : negru, gri-fier pana la gri-argintiu sau culoarea sare si piper.

(3 / 1 voturi)

Descriere

Schnauzer-ul, originar din Germania, se gaseste in trei varietati, considerate astazi rase distincte - Schnauzer-ul pitic, Schnauzer-ul standard si Schnauzer-ul urias. Dintre aceste trei, Schnauzer-ul standard este considerat prototipul, fiind cel mai vechi.
Toti Schnauzer-ii se crede ca s-au dezvoltat in regatele Wurttemberg si Bavaria, iar Schnauzer-ul standard putea fi regasit oriunde in aceste regate incepand din cel putin anul 1492. Picturile acelei ere, descriau, zugraveau Schnauzer-ul ca un membru al gospodariei. Cainele nu era doar un membru al familiei sale, ci era utilizat si la prinderea sobolanilor si la pazirea carelor in piete.
Astazi, Schnauzer-ii standard, clasici sunt animale de companie indragite, adresate in special familiei.
Cateva dintre talentele Schnauzer-ului standard includ: vanatoarea, luarea urmei, recuperarea, abilitati excelente de caine de paza si protectie, agilitate, capacitatea de a efectua trucuri.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, jucaus, energic, curajos, perseverent si ambitios. Este foarte atasat de familie dar suspicios si neincrezator cu strainii. Toleranti cu copiii, se inteleg in mod normal cu alti caini si alte animale de companie.

Ingrijire

Schnauzerul nu naparleste dar blana trebuie trimata de cel putin 2 ori pe an. Se va indeparta parul in exces din urechi si dintre pernutele de la picioare. Sprincenele si barba se vor pieptana frecvent pentru a nu se incalci si pentru a nu-i intra in ochi.

Dresaj

Are nevoie de un dresaj ferm, dar fara sa fie dur, cu o voce calma. Invata destul de repede, dar uneori este incapatanat. Chiar daca are un nivel mediu de activitate, ii place miscarea si exercitile, ii place sa fie ocupat. Se bucura daca poate sa alerge pe langa o bicicleta, intr-o padure, sa inoate, sa se joace, sa participe la cursuri de agilitate si flyball.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii caruia ii place miscarea si viata in aer liber, alaturi de o familie activa, dar se poate adapta si intr-un apartament daca i se ofera posibilitatea sa faca zilnic suficienta miscare. Are nevoie de socializare, dresaj si exercitii.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu