Sheltie

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Shetland Sheepdog
Grupa: De turma
Talie: mica
Greutate: 9 Kg
Inaltime: 33-41 cm
Culoare: : albastru-merle, sable si negru in combinatie cu alb si/sau bronz

(2 / 2 voturi)

Descriere

Rasa Shetland Sheepdog, cunoscuta si sub denumirea de Sheltie, isi are originile in insulele Shetland din nordul Scotiei. Spre deosebire de alte rase miniaturale care au caracteristici foarte asemanatoare cu rasele corespondente de talie mare, despre rasa Shetland Sheepdog nu se poate spune ca a fost dezvoltata din rasa Rough Collie pentru a obtine caracteristici ale rasei, dar dimensiuni mai mici.

Mai degraba se poate lua in considerare varianta ca aceasta rasa de caini este descendenta a rasei Collie, originile Sheltie-ului nefiind cunoscute cu precizie. Se presupune ca rase ca Greenland Yakki Dog, Kings Charles Spaniel, Pomeranian si chiar Border Collie au fost utilizate pentru dezvoltarea rasei Shetland Sheepdog.

Anul 1909 a marcat recunoasterea initiala a Sheltie-ului de catre English Kennel Club, iar primul Sheltie inregistrat a fost o femela numita "Badenock Rose". Primul Sheltie inregistrat de American Kennel Club a fost "Lord Scott" in 1911.

Cainele de rasa Shetland Sheepdog este un caine puternic, agil, cu o constitutie usoara, caine frumos cu cap alungit in forma de pana. Blana sa are 2 straturi, unul aspru si unul fin, matasos. Unii sunt de parere ca este copia perfecta in miniatura a unui Collie cu par lung.

Partea de sus a botului trebuie sa fie paralela cu cea a craniului. Blana dubla, lunga, se aseaza in jurul gatului precum coama unui leu si poate avea culori ca albastru-merle, sable si negru in combinatie cu alb si/sau tan. Pe picioare si pe coada lunga, culorile sunt mai inchise.

Ochii migdalati sunt in general inchisi la culoare. Exceptie fac cainii Sheltie de culoare albastru-merle, acesti caini avand ochi albastri sau merle. Cainele va avea o expresie atenta, gentila, intrebatoare si inteligenta. Trufa trebuie sa fie neagra, iar muscatura in foarfece.

Temperament

Cainele Sheltie este ideal caine de familie, o companie loiala, cu un temperament agreabil. Tandru, sensibil, plin de gratie si de energie cainele de rasa Shetland Sheepdog este renumit pentru inteligenta sa si usurinta de invatare.

Ingrijire

Trebuie periat in mod regulat.Naparleste foarte tare.

Dresaj

Invata foarte repede, au o inteligenta asemanatoare omului.

Activitate

De asemenea, el nu va dezamagi ca si caine de paza. Destinata traiului in famile, aceasta rasa are nevoie de oameni iubitori pentru a se dezvolta sanatos. Le place sa vaneze si sa fie tot timpul ocupati. Se vor adapta cel mai bine la curte, dar nici viata la apartament nu le va pune probleme atata timp cat le este asigurata doza necesara de exercitii fizice.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu