Shiba Inu

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Non-sportiv
Talie: medie
Greutate: 9-14 Kg
Inaltime: Mascul: 37-42; Femela: 34-39 cm
Culoare: : rosu, rosu cu zone albe, negru, alb, negru cu cafeniu, sare si piper.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Este cel mai mic caine de Japonia si cea mai veche dintre rasele japoneze. Are infatisarea neschimbata de 1800 ani. Este numit si caine de desis pentru ca era folosit la vanatoarea pasarilor. Astazi este folosit mai mult ca animal de companie.
Este un caine de talie mica spre mediu (Shiba Inu in japoneza inseamna caine mic), cu aspect asemanator unei vulpi, cu un corp musculos, robust. Capul este proportional cu corpul. Fruntea este lata cu stop moderat, bot conic, maxilare puternice si nas negru. Ochii sunt mici, ovali, de culoare inchisa. Urechile sunt mici, distantate, triunghiulare, ridicate. Coada este de lungime medie, stufoasa si tinuta pe spate. Blana este dubla, cu un prim strat des, scurt, pufos si un strat exterior cu un par scurt, aspru drept.

Temperament

Este un caine inteligent, curios, alert, vioi, plin de viata, vesel, vigilent. Uneori independent, ii mai place sa plece singur. Afectuos si devotat stapanului, nu are probleme cu copiii si este un pic rezervat cu strainii. Se intelege cu alti caini si alte animale.

Ingrijire

Periaj ocazional mai des doar in perioada de naparlire.

Dresaj

Chiar daca are o anumita inclinatie spre independenta, este totusi un caine ascultator si inteligent. Cu un dresaj consecvent, variat pentru a nu se plictisi (se pot alterna cu momente de joaca ) se pot obtine rezultate bune.

Activitate

Este un caine adaptabil atat in curte cat si in apartament. Are un nivel mediu de activitate, se va adapta si dupa un stapan mai putin activ. Ii plac plimbarile lungi si face fata la ele.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu