Happy Dogs » » »
Husky Siberian

Husky Siberian

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: Mascul: 20-27; Femela: 16-23 Kg
Inaltime: Mascul: 53-60; Femela: 51-56 cm
Culoare: :orice culoare, de la alb la negru cu o varietate de marcaje albe sau negre.

(4 / 2 voturi)

Descriere

Aceasta rasa a fost dezvoltata de tribul Chukchi din nord-estul Asiei (Siberia) si datorita izolariii zonei in care traia rasa a ramas pura pana la inceputul secolului al XX-lea cand a fost introdusa in America de Nord. Acesti caini au devenit cunoscuti si apreciati mai mult in 1925 cand au dus o sanie incarcata cu medicamente impotriva difteriei in Nome, oras inzapezit si izolat. Este cel mai cunoscut caine de sanie.
Este un caine de talie medie, musculos, fromat dreptunghiular, puternic. Capul este putin rotunjit, cu stop proeminent, cu bot conic de lungime egala cu craniul, cu un nas negru, rosu inchis sau rosu patat cu roz. Ochii sunt migdalati, usor oblici, caprui, albastri sau de culori diferite. Urechile sunt de marime medie, triunghiulare, ascutite, ridicate. Coada este lunga, bine imblanita, lasata in repaos si ridicata pe spate in stare de alerta.

Temperament

Este un caine energic, ii place sa rataceasca independent, vioi, activ, prietenos cu toata lumea (nu este bun de paza), dar se ataseaza de stapan si familia acestuia. Nu are probleme cu copiii. Se intelege bine cu alti caini, iar pe celelalte animale din gospodarie le accepta numai daca a fost socializat de mic cu ele.

Ingrijire

Blana necesita un periaj mai des doar in perioada de naparlire, in rest poate fi periata doar ocazional.

Dresaj

Este un caine independent, obisnuit din totdeauna cu sanie si este mai greu de convins sa execute alte comenzi, mai ales daca nu le intelege rostul. Se recomanda dresajul acestui caine sa fie facute de o persoana cu experienta, sa fie consevent. Are nevoie de socializare de mic cu alte animale din gospodarie.

Activitate

Acest caine se simte bine in aer liber, intr-un mediu mai rece, langa un stapan activ, tip sportiv. Ii place sa faca multa miscare, sa hoinareasca de aceea curtea trebuie sa fie bine ingradita pentru a nu pleca.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu