Happy Dogs » » »
Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Canise: 3 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: medie
Greutate: Mascul: 11-17; Femela: 10-16 Kg
Inaltime: Mascul: 36-41; Femela: 33-38 cm
Culoare: : negru, roscat, maro deschis, alb sau albastru si orice combinatie care nu include albul.

(3 / 3 voturi)

Descriere

Este rezultatul incrucisarilor dintre Bulldog, Fox Terrier cu par neted si White English Terrier si a fost dezvoltat pentru luptele intre caini in secolul al XIX –lea si era cunoscut ca Pitt Bull Terrier de tip vechi.
Dupa ce luptele de caini au fost declarate ilegale a evoluat intr-o rasa de companie. La sfarsitul secolului al XIX-lea a ajuns in SUA unde a fost dezvoltat devenind Staffordshire Terrier american. Este cunoscut in Anglia si SUA. Poarta numele comitatului englez unde a fost recunoscuta in 1935.
Este un caine de talie medie, solid, musculos, ce inspira multa putere. Are un pept lat si puternic. Capul este scurt, craniul lat si plat, stop poreminent, bot puternic, frunte ridata si scurta, nas negru.Ochii sunt de marime medie, rotunzi, migdalati si negri. Urechile sunt mici, semiplate sau ridicate. Are un gat gros, puternic. Coada este de marime medie, conica, purtata in jos. Blana are un par scurt, moale si des.

Temperament

Staffordshire Bull Terrier-ul are o personalitate uriasa si multa incredere in propriile abilitati.

Despre temperamentul unui Staffordshire Bull Terrier se stie ca este caracterizat prin hotarare, curaj nebun, multa inteligenta, afectiune fata de oameni si mai ales fata de copii. Potentialul agresiv al rasei fata de om este neglijabil. Pana la un an, puiul de Stafford va alerga spre oricine. Abia dupa varsta de un an cainele va fi mai rezervat, insa doar fata de cei care nu insista. Acest fapt poate naste frustrari stapanilor la inceput. Ei pot confunda deschiderea spre joaca a stafford-ului si increderea nemarginita in oameni cu lipsa de loialitate. Nu este cazul! Acesti caini sunt extrem de legati de familia lor, dar, neavand frica sau suspiciune fata de oameni, ei se vor bucura la fiecare noua aparitie umana ca un copil caruia i-au venit partenerii de joaca.

In ceea ce priveste relatia lor cu alti caini si alte animale mici, trebuie facute cateva precizari. Prima si cea mai importanta: stafford-ul ESTE UN TERRIER. Pe langa aceasta, “cariera” de gladiator in ring a lasat amprente in caracterul rasei. Caini ai caror stramosi au stabilit recorduri la uciderea de sobolani contra cronometru nu vor trece indiferenti pe langa nici un animal mic. La fel in ceea ce ii priveste pe ceilalti caini. Viitorul proprietar trebuie sa inteleaga ca unui stafford ii plac provocarile si va incerca sa raspunda la toate. De aceea detinerea unui caine din acesta rasa in contextul societatii moderne presupune obligatoriu socializarea corecta fata de alte animale si fata de caini. Cu o socializare corecta fata de animalele mici si caini, plimbarile in parc nu vor fi motiv de ingrijorare pentru stapan.
Stafford-ul este alintat "nanny dog"-cainele doica. Toleranta si afectiunea aratata copiilor sunt de notorietate. Acest lucru nu inseamna insa ca este intelept sa lasati nesupravegheati puii si copiii. Copiii trebuie sa invete prima data sa respecte cainele si niciodata nu trebuie incurajati sa se joace brutal. Anumiti SBT, in special masculii, au ceea ce putem numi "instinct matern" si nu se dezlipesc de cei mici, pui sau copii. Staffordul nu reactioneaza prea curand la durere si discomfort si va "suporta"cu placere micile terori ale copiilor, retragandu-se numai in situatii mult prea "covarsitoare".

Ingrijire

Blana acestui caine se poate peria ocazional cu o perie de cauciuc pentru a indeparta firele moarte.

Dresaj

Este o rasa foarte usor de dresat intrucat are o mare capacitate de invatare si, in plus, toata atentia lui e indreptata spre satisfacerea nevoilor stapanului. Agresivitatea fata de exemplarul canin nu isi are locul in dresaj! Cainele se va supune la o simpla privire sau un ton dezaprobator.

Activitate

Acest caine se poate adapta la conditiile de viata oferite – aer liber sau apartament. Este recomandat acest caine perosanelor active, cu experienta in cresterea cainilor, care isi pot rezerva zilnic timp pentru caine, sa fie iubitor si rabdator. Nu trebuie tinut mult timp in soare puternic.In prezenta altor caini se recomanda sa poarte botnita si va fi plimbat prin locuri mai putin populate.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu