Happy Dogs » » »
Spaniel Tibetan

Spaniel Tibetan

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Non-sportiv
Talie: mica
Greutate: 4-7 Kg
Inaltime: 25 cm
Culoare: : orice culoare si combinatie, dar mai des intalnit este auriul, albul este permis pe picioare

(1 / 1 voturi)

Descriere

Este o veche rasa tibetana. Provine din incrucisarile intre Lhasa Apso si pechinezii daruiti tibetanilor de curtea imperiala din China. Desene si picturi vechi reprezinta acest caine crescut in manastiri pentru scopuri religioase. Se crede ca erau folositi la tractarea “rotilor de rugaciune” pe suprafata carora erau afisate rugaciunile recitate de calugari. In manastirile budiste servea si ca animal de companie, paza, latrand de sus de pe zidurile manastirii. In Europa a patruns in jurul anilor 1890, iar in SUA in anul 1965.

Temperament

Este un caine inteligent, curajos, prietenos cu persoanele cunoscute, vioi, mandru, linistit, vigilent. Este afectuos, devotat si dornic sa fie pe plac stapanului, iubeste copiii. Accepta alte animale si alti caini daca a fost socializat de mic cu ei.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat. Urechile trebuie mentinute curate.

Dresaj

Este un caine inteligent, care vrea sa fie pe plac stapanului, intelege cu usurinta ce i se cere si de aceea este usor de dresat. Deoarece este uneori incapatanat, dresajul trebuie sa fie consecvent.

Activitate

Este un caine care se adapteaza cu usurinta la conditiile de viata oferite si la stilul de viata al stapanului sau familiei in mijlocul careia traieste. Are un nivel scazut de activitate si se multumeste cu plimbari scurte, dar ii place si sa alerge fara lesa, sa se joace.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu