Happy Dogs » » »
Terrier Tibetan

Terrier Tibetan

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Non-sportiv
Talie: medie
Greutate: 8-14 Kg
Inaltime: 38-41 cm
Culoare: : negru, alb, in diferite nuante de bej, gri sau mutlicolor.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Este o rasa foarte veche ale carei origini sunt de cel putin doua mii de ani. A fost crescut mai ales pentru a mana turmele de oi, paza manastirilor si ca animal de companie sau ca vanator de rozatoare. A fost foarte pretuit de calugarii budisti, privit ca un simbol sfant, nu era niciodata vandut ci doar oferit cadou. Este inrudit cu Lhasa Apso. A ajuns in Anglia in jurul anilor 1930 datorita unei doctorite, Grieg, care vindecand o printesa tibetana a primit cateva exemplare din acesta rasa. Primul exemplar a ajuns in SUA in anul 1956.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, curajos, tenace, vigilent, linistit, bland. Este afectuos si devotat stapanului, accepta copiii dar sa nu il necajeasca, este rezervat si precaut cu strainii. Trebuie socializat de mic pentru a nu avea probleme mai tarziu cu alte animale si alti caini, avand altfel tendinta de a fi dominant fata de acestia.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata zilnic pentru a nu se incalci si trebuie spalata in mod regulat. Se va inlatura parul crescut in exces in urechi sau intre pernute.

Dresaj

Este un caine inteligent, sensibil la tonul vocii si de aceea cu un dresaj calm, bland, dar consecvent se pot obtine rezultatele dorite.

Activitate

Este un caine care se adapteaza conditiilor de viata oferite – in aer liber sau intr-o casa, apartament. Are un nivel destul de ridicat de activitate, are multa energie, ii place miscarea, distractia cum ar fi concursurile de agilitate si flyball. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu