Tosa Inu

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Tosa japonez, Tosa ken
Grupa: Altele
Talie: foarte mare
Greutate: Mle: 54-77; Femela: 41-64 Kg
Inaltime: 61-64 cm
Culoare: : maro-roscat, negru, galben, negru cu cafeniu, dungat. Poate avea o masca neagra si pete albe pe piept si picioare.

(3 / 2 voturi)

Descriere

Este o rasa relativ tanara dezvoltata in Japonia, incepand cu secolul al XIX –lea si obtinuta prin incrucisarea rasei locale Kochi cu cainii europeni din rasele : Bulldog, Saint-Bernard, Bullterrier si Dog german si de la toate aceste rase Tosa a luat caracteristicile principale si mai ales curajul si puterea de atac.

Temperament

Este un caine foarte curajos, prudent, tacut, intelegator, rabdator, inteligent, nu latra fara rost. Devotat, protector si afectuos cu stapanul si familia acestuia, se descurca bine cu copiii, iar pe straini ii trateaza cu precautie. Daca a fost socializat de mic cu alte animale din gospodarie le accepta, dar manifesta tendinte de dominare fata de alti caini.

Ingrijire

Trebuie periat ocazional,cu o frecventa mai ridicata doar in perioada de naparlire.

Dresaj

Are nevoie obligatoriu de dresaj, socializare.
Dresajul trebuie facut de o persoana experimentata, care sa stie cum sa-l faca pe caine sa inteleaga cine este stapanul . Dresajul trebuie sa fie ferm, fara a fi sever sau dur, facut cu calm si rabdare.

Activitate

Considerat de unii un caine periculos este recomandat persoanelor cu experienta in cresterea cainilor. Se simte bine in are liber, cu spatiu ingradit, suficient pentru miscare.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu