Happy Dogs » » »
Welsh Corgi, Cardigan

Welsh Corgi, Cardigan

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De turma
Talie: medie
Greutate: Mascul: 14-17; Femela: 11-15 Kg
Inaltime: 27-32 cm
Culoare: : All shades of red, sable, and brindle; also blue merle or black, both with or without tan or brindle points; white flashings common

(2 / 1 voturi)

Descriere

A fost adus de celti in Tara Galilor cu peste 2000 de ani in urma. Mai tarziu s-au facut unele incrucisari cu cainii nordici si cu cainii englezi. In 1933 a fost adus la curtea Angliei de catre Ducele de York, fapt ce a contribuit la popularitatea si raspandirea lui.

Temperament

Este un caine plin de energie, vioi, chiar daca este mic. Este inteligent, siret, muncitor, curajos si dornic sa invete. Este jucaus, vesel si afectuos cu familia si prietenii dar prevazator cu strainii. Au obiceiul de a musca daca nu au fost educati de mici. De aceea nu sunt recomandati in preajma copiilor. Trateaza cu nepasare alti caini si daca este socializat de mic, accepta si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Periajul este necesar doar ocazional si mai frecvent in perioada de naparlire.

Dresaj

Cainele din aceasta rasa se poate dresa cu usurinta pentru ca este inteligent si pricepe repede. Trebuie educat de mic sa nu muste, caci are in sange acest obicei de a musca animalele de picioare, obligandu-le sa se miste. In perioada de crestere nu sunt recomandate plimbarile lungi si activitatile.

Activitate

Nu este un animal pretentios, este robust si rezistent la intemperii, iubeste natura si miscarea in aer liber, exercitiile si activitatile sportive canine, altfel se va plictisi.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu