Welsh Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: medie
Greutate: Mascul: 16-18; Femela: 14-16 Kg
Inaltime: Mascul: 46-48; Femela: 43-46 cm
Culoare: : maro-roscat cu negru

(3 / 1 voturi)

Descriere

Este una din cele mai vechi rase pure din aceasta tara. Rasa s-a dezvoltat mai mult in tinutul Wales. Este urmas direct al vechiului englezesc Black and Tan. Dupa mai multe selectionari si incrucisari cu Fox Terrierul cu par sarmos s-au obtinut exemplarele actuale. Este destul de raspandit.

Temperament

Este un caine inteligent, vioi, vesel, curajos, rezistent, vigilent, activ. Afectuos si devotat stapanului este rezervat cu strainii. Este tolerant cu copiii. Accepta mai greu animalele mai mici din gospodarie daca nu a fost socializat de mic cu ele. In general accepta alti caini dar uneori poate avea o atitudine dominanta.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie trimata de 2-3 ori pe an, iar in rest se perie saptamanal.

Dresaj

Are neovie de socializare, dreasaj.Dupa unele pareri, este terrierul cel mai usor de dresat pentru ca este inteligent, pircepe cu usurinta ce i se cere si are un caracter mai tolerant decat alti terrieri. Cu toate acestea dresajul trebuie sa fie conscevent, ferm si destul de variat pentru a-l atrage. Ii place sa se joace cu mingea, sa alerge si sa se joace fara lesa intr-un spatiu mai mare.

Activitate

Se adapteaza la curte, la diferite conditii de temepratura, si la conditiile dintr-un apartament, numai sa aiba posibilitatea de a face miscare zilnic alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu