Happy Dogs » » »
West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Canise: 5 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Westie
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 7-10 Kg
Inaltime: Mascul: 28; Femela: 25 cm
Culoare: : alba

(3 / 2 voturi)

Descriere

In muntii din vestul Scotiei, hibrizii de Scotch Terrier au fost utilizati la vanarea bursucilor, vulpilor, etc. Acesti caini au fost, de asemenea, utilizati la distrugerea cuiburilor de soareci si sobolani. Initial, acesti terrieri au fost incrucisati in incercarea de a crea un vanator in adevaratul sens al cuvantului. In acele vremuri, s-a decis ca anumite rase ar trebui sa fie create astfel incat fiecare sa prezinte caracteristici exterioare si aptitudini diferite.
Prin intermediul reproductiei selective, Scotch Terrier-ul s-a dezvoltat, in cele din urma, in diferite rase: Cairn Terrier, Dandie Dinmont Terrier, Scottish Terrier, Skye Terrier si West Highland White Terrier. In realitate, pana in 1917, incrucisarile intre aceste rase variate au continuat sa se produca. Cand canisele au refuzat sa accepte acesti hibrizi (metisi), liniile pure ale fiecarei rase au fost consacrate.
West Highland White terrier-ul se crede ca s-ar fi dezvoltat in Poltalloch, Scotia si a fost cunoscut prin diferite nume. Prima consemnare a unui caine numit West Highland White Terrier s-a produs la inceputul anilor 1900.
Initial, West Highland White terrier-ul se prezenta in variate culori. Problema a aparut cand vanatorii faceau confuzie intre proprii caini si vanat. Dupa cateva tragedii, s-a decis ca toti Westie sa fie albi, pentru a preveni confuziile in viitor.
West Highland White Terrier-ul a aparut pentru prima data in Statele Unite in 1906 sub numele de Roseneath Terrier. Rasa a fost acceptata in grupa terrier-ilor a American Kennel Club (AKC) in 1908, dar nu i s-a oferit numele oficial decat in 1909.

Temperament

Westie este, in mod caracteristic, un caine inteligent, bine-crescut cu bune maniere. Rasa este vesela, iubitoare si foarte jucausa. Multi considera ca Westie este un catelus toata viata sa. Chiar daca ei pot avea o latura jucausa, Westie-ii pot fi linistiti, cuminti, siguri pe ei si determinati. Sunt destul de prietenosi cu strainii. West Highland White Terrier-ul poate musca atunci cand este provocat, dar nu este atat de neascultator cum sunt majoritatea terrierilor. West Highland White Terrier-ul este energic si extrem de sigur pe el in comparatie cu alti caini. De obicei, West Highland White Terrier-ul nu este el cel care provoaca conflictele cu alti caini, desi unii masculi sunt mai agresivi, in special cu alti masculi.
West Highland White Terrier-ul este un caine excelent pentru adolescenti. Ei au tendinta sa nu fie toleranti cu maltratarile accidentale pe care le primesc din partea copiilor. Nu sunt, in general, recomandati pentru familiile cu copii sub varsta de 10 ani. Ca si in cazul altor caini, supravegherea este necesara oricand un caine se joaca cu copiii foarte mici. Mic si tenace, West Highland White Terrier-ul iubeste sa-si petreaca timpul cu companionii umani si este dispus sa joace orice joc.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata, pieptanata saptamanal pentru a o mentine ingrijita si trimata de 2-3 ori pe an.

Dresaj

Acest terrier mic, viteaz si robust este usor de educat. Westie invata rapid si exceleaza la vanatoare si in luarea urmei. Sta bine, de asemenea, la capitolele ascultare si agilitate.

Activitate

Se simt bine atat in apartament, cat si in regiunile rurale. West Highland White Terrier-ul este foarte activ in interiorul caminului, astfel ca se va descurca bine fara a necesita o curte. West Highland White Terrier-ul se va bucura de plimbarile periodice sau de partidele de joaca in parc, dar nu se va supara prea tare daca rateaza vreuna.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu