Bearded Collie

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Beardie; Highland Collie; Mountain Collie; Hairy Mou'ed Collie
Grupa: De turma
Talie: mare
Greutate: 20-25 Kg
Inaltime: Mascul: 53-56; Femela: 51-53 cm
Culoare: any shade of gray or chocolate. White may appear as a blaze, or on tail tip, feet, and chest. Tan points may also occur.

(2 / 3 voturi)

Descriere

Rasa Bearded Collie este foarte veche, descendenta a cainilor ciobanesti europeni ( Lawland ) si britanici. In anii 40 a ajuns la limita disparitie dar a fost salvata la sfarsitul anilor 60 in America de Nord.
Este folosit la paza turmelor fiind totodata un bun si placut caine de companie care face pe multi iubitori ale acestei rase sa treaca peste unele incoveniente legate de intretinerea frumosului par.
Este un caine de dimensiuni medii cu corp lung si subtire, musculos dar nu greoi. Are o silueta foarte frumoasa. Capul este masiv, lat, proportional cu corpul cu un bot puternic, patrat. Urechile de lungime medie atarna pe langa cap si sunt acoperite cu par lung. Ochii sunt mari, usor oblici, stralucitori, expresivi. Coada de lungime medie este acoperita cu par lung si o poarta in pozitie joasa in repaus si in sus, dar nu peste nivelul spatelui, in stare de alerta. Corpul este acoperit cu un strat inferior de puf des si matasos si cu un strat extern format din par lung, neted si destul de aspru; Parul de la barbie are o lungime moderata insa se lungeste spre piept, formand un fel de barba ( de unde si numele ). Labele sunt acoperite cu par si intre degete. Culoarea parului poate fi caramizie, roscata, maronie cu sau fara pete albe sau de culoarea nisipului. Culoarea ochilor si a nasului sunt complementare culorii parului.

Temperament

Este un caine vioi, sprinten, inteligent, curajos, eficient in activitatea lui. Are un caracter echilibrat care ii permite sa se acomodeze usor cu toate sarcinile. Este bland afectuos si devotat stapanului, un partener placut de joaca pentru copii. Se intelege bine cu alti caini sau alte animale din gospodarie chiar si cu strainii.

Ingrijire

Are nevoie de un periaj intens, de cateva ori pe saptamana. Se inlatura parul in exces dintre pernutele de la picioare.

Dresaj

Se dreseaza usor pentru ca este un caine inteligent si invata repede. Se obtin rezultate mai bune daca se abordeaza o metoda mai blanda, cu nuante jucause. Trebuie dresat de mic pentru a transforma caracterul exuberant specific rasei intr-un caracter temperat, docil. Se descurca bine la competitiile de agilitate.

Activitate

Se simte bine intr-o familie activa, este dornic de multa miscare si activitate pentru a nu se plictisi si a nu produce stricaciuni. Poate trai atat In mediul rural cat si la oras. Este indicat persoanelor cu putina experienta in cresterea cainilor.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu