Xoloitzcuintli

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Cainele mexican fara par
Grupa: Non-sportiv
Talie: medie
Greutate: Toy: 2-7; Miniature: 7-14; Standard: 11-18 Kg
Inaltime: Toy: 23-36; Miniature: 38-51; Standard: 51-76 cm
Culoare: : negru, gri, bronz inchis, gri-negru.

(2 / 2 voturi)

Descriere

Xoloitzcuintli sau cainele mexican fara par este una dintre rasele cele mai rare şi mai vechi din lume. Datând de peste 3000 de ani, Xoloitzcuintli au fost considerate animale cu puteri de vindecare , puteri magice. Indienii Azteci considerau aceasta rasa utilea ca incalzitor de pat şi era considerat sacra. La inceputul secolului al XV-lea interesul pentru aceasta rasa a revenit. O caracteristica a acestei rase este temperatura, constanta de aproape 40 °C. Pare o combinatie intre Terrier si Ogar.

Temperament

Este un caine inteligent, calm, activ, destul de rezervat, chiar timid, are un caracter nobil. Nu latra ci doar scoate un fel de urlet. Este foarte afectuos si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii, dar este precaut cu strainii. Nu are probleme cu alti caini sau alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Pielea cainilor fara blana trebuie ingrijita pentru a ramane supla si hidratata, pentru a evita uscarea ei. Pentru aceasta se folosesc lotiuni, creme. De asemenea, cainele nu trebuie expus la soare puternic mult timp pentru a nu-i provoca arsuri. Se pot folosi creme protectoare.

Dresaj

Este un caine inteligent, intelege cu usurinta ce i se cere si de aceea nu este greu de dresat.

Activitate

Acest caine se simte cel mai bine intr-o casa sau intr-un apartament langa un stapan iubitor. Are in general un nivel de activitate moderat, dar daca este lasat sa zburde si sa se joace cu regularitate va fi foarte multumit. Ii place sa-si insoteasca stapanul pretutindeni.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu