Beauceron

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: French Shorthaired Shepherd; Beauce Shepherd; Berger de Beauce; Bas Rouge
Grupa: De turma
Talie: mare
Greutate: Mascul: 34-39; Femela: 29-34 Kg
Inaltime: Mascul: 64-69; Femela: 61-66 cm
Culoare: neagra cu pete maronii si se numeste bicolor sau "bas rouge" si cu zone de gri in cromatica blanii numindu-se arlechin

(1 / 2 voturi)

Descriere

Beauceron este un caine de talie mare solid, rustic, puternic, cu corpul bine construit si musculos, cu pieptul dezvoltat. Capul este lung, proportional fata de corp, cu linii armonioase, cu ochii usor ovali, inchisi la culoare, blanzi si inteligenti si cu un nas negru. Urechile sunt scurte, prinse sus si in mod natural lasate sau taiate pentru a sta ridicate. Coada lunga formeaza la varf un usor carlig. Blana este deasa, dubla cu un par exterior scurt, gors , aspru bine lipit de corp. Este mai scurt pe cap. Are culoare neagra cu pete maronii si se numeste bicolor sau "bas rouge" si cu zone de gri in cromatica blanii numindu-se arlechin. Standardul rasei cere pinteni dubli pe fiecare din membrele superioare.

Temperament

Este inteligent, disciplinat, deosebit de ascultator, foarte activ si curajos, dar nervos si destul de agresiv. Este foarte atasat si credincios stapanului, iubeste copii. Are o exceptionala rezistenta care-I permite sa parcurga pana la 80 km pe zi fara sa para obosit.

Ingrijire

Blana nu necesita prea multa ingrijire. Periajul se face mai des doar in perioada de naparlire

Dresaj

Sunt relativ usor de dresat pentru ca doresc sa faca pe plac stapanului, sunt muncitori si rezistenti. Trebuie invatat de mic sa vina in contact cu diferite persoane, animale si sa aiba un contact strans cu stapanul. In caz contrar poate deveni agresiv, nervos. Necesita socializare si dresaj adecvat pentru ca latura agresiva specifica acestei rase ( poate musca pe neasteptate ) sa fie controlata.

Activitate

Are nevoie de multe miscare, activitate, de un stapan cu experienta in cresterea cainilor si care sa isi rezerve timp pentru plimbari lungi, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu