Cesky Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Bohemian terrier
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 6-9kg
Inaltime: 26- 35cm
Culoare: gri-albastrui;cafeniu, cu sau fara pete albe

Descriere

Este o rasa relativ noua creata de crescatorul Frant Horak din Klanovice in 1949, prin incrucisarea terrierilor Sealyham si Scouttish cu scopul de a obtine un caine atat pentru vizuini cat si pentru camp deschis.

Temperament

Este un caine inteligent, calm, sociabil, curajos, alert, vioi, activ si foarte linistit pentru un terrier. Afectuos si devotat cu stapanul, este rabdator, bland si iubitor cu copiii. Este precaut si suspicios cu strainii, dar se intelege bine cu alti caini si alte animale din casa.

Ingrijire

Este un caine de talie mica spre medie, cu un corp lung, picioare scurte, puternice cu muschii puternici. Capul este proportional cu coprul, trapezoidal, cu nasul mare, negru sau rosu inchis. Pe maxilarul inferior are o barba deasa. Ochii sunt de marime medie, adanciti in orbite, de culoare inchisa si cu sprincene stufoase deasupra. Urechile sunt potrivit de mari si lasate pe langa cap. Coada este destul de lunga si purtata in jos. Blana are un par moale, stralucitoare, gros, matasos, usor de ondulat.
Acest caine este tuns in mod regulat (de 4 ori pe an) in anumite portiuni ale corpului: ceafa, spate, lateral si gat. Se lasa parul natural pe picioare, burta, mustati, sprincene si barba. In aceste zone parul trebuie periat saptamanal sau de cate ori este nevoie pentru a nu se incalci. Se tunde parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare.

Dresaj

Acest caine se dreseaza usor fiindca este inteligent, muncitor, ascultator. Trebuie invatat de mic cu oamenii, cu alte animale si alti caini. Dresajul trebuie sa fie echilibrat, bland si consecvent. Ii place sa se agita, sa se joace, sa faca plimbari in locuri diverse.

Activitate

Este un caine care se adapteaza cu usurinta la viata intr-un apartament sau in aer liber, fiind un caine sanatos si rezistent la intemperii. Ii place viata langa o familie iubitoare si activa, iubeste plimbarile si are un nivel de activitate moderat. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu