Happy Dogs » » »
Bichon Bolognese

Bichon Bolognese

Canise: 5 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Bolognese
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 2-4kg
Inaltime: 30cm
Culoare: alb

(3 / 2 voturi)

Descriere

Rasa Bolognese a fost creata in Bologna, Italia, acum multe secole. Datorita frumusetei, gratiei si sarmului ei, a devenit o rasa favorita in randul nobilimii in perioada renascentista. Regele Umberto al Italiei a daruit un pui de Bolognese printesei Jose a Belgiei, de ziua ei. In 1668 Cosimo de Medici a daruit 8 pui de Bolognese unor familii bogate si influente din Bruxel. Acesti catei erau considerati cadoul cel mai frumos pe care il puteai face unei persoane care apartinea nobilimii. Multe tablouri ale Renasterii din Franta, Italia si Spania ilustreaza caini foarte asemanatori cu Bichon-ul Bolognez.
O data cu disparitia nobilimii si rasa a devenit pe cale de disparitie, dar cativa crescatori din Europa si in mod special Gian Franco Giannelli, care a adorat aceasta rasa, au readus rasa Bolognese la popularitatea bine meritata.
Aceasta rasa a putut participa la toate concursurile de frumusete, pentru prima oara in 2001, si la concursurile Crufts in 2002.
Acestei rase i se mai spune si Bichon Bolognese.
Rasa Bolognese apartine familiei de Bichoni, care include rasele : Bichon Frise, Coton de Tulear, Havanese, Löwchen si Maltese.

Temperament

Este un catel mereu vesel, afectiv si sensibil, care se intelege foarte bine cu copiii. Bolognez-ul este inteligent, gratios, linistit si foarte devotat familiei sale.

Ingrijire

Blana Bichon-ului Bolognez necesita o ingrijire minutioasa, un periaj si pieptanat zilnic in special pe cap, abdomen si in zona dintre piciore pentru a nu se incalci. Blana trebuie spalata regulat pentru a fi pastrata alba si curata. Urechile trebuie verificate si curatate des. Cand este necesar, taiati excesul de par dintre pernutele de la picioare.
Avantajul acestei blani este acela ca in perioada de naparlire nu lasa foarte mult par comparativ cu alte rase de catei, parul mort fiind indepartat prin periere. 
Bolognez-ul este recomandat persoanelor care au timp pentru a il ingriji, blana acestuia fiind pretentioasa.

Dresaj

Dresajul Bichonului Bolognese se incepe de cand este pui.Bolognes-ul invata repede pentru ca este inteligent si lucreaza din placere pentru stapan.

Activitate

Are un nivel moderat de activitate, 20 de minute de plimbare pe zi i-ar fi de ajuns, dar nu ii displac nici plimbarile lungi.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu